Gehavend Passaat handhaaft zich goed

27 mei 2008

PAPENDRECHT - Een sterk gehavend Passaat heeft haar tweede wedstrijd in de 2e divisie van de senioren competitie afgewerkt. Vooral de examens, maar ook enkele blessures van verschillende atleten, zorgden er voor dat zowel de mannen als de vrouwen niet compleet aan de start konden verschijnen.

Bij de mannen misten men vooral de broers Patrick en Ruben Cronie. Ruben is al een paar maanden uit de running en Patrick wilde vanwege een kleine handblessure geen risico’s nemen naar het WJK in Polen toe. De lange afstand lopers hadden de voorkeur voor het lopen van de Lenteloop.
Bij de vrouwen waren het vooral de schoolverplichtingen (examens en schoolreisjes) die roet in het eten gooide.
Met een 22e plaats voor de mannen en een 15e plaats voor de vrouwen, staan de ploegen in ieder geval wel veilig in het midden van de groep van 36 2e divisie ploegen.
Door de wel aanwezige atleten werden een aantal zeer sterke resultaten neergezet, inclusief vier nieuwe clubrecords en twee zeer sterke estafettes.

Bij de mannen was Roy Hoornweg de grote smaakmaker. Net terug van een drie weekse training stage wilde de middenlangeafstandloper de 4 minutengrens op de 1500 meter slechten. Ondanks de stevige wind en het vele kopwerk, welke Hoornweg werd opgedrongen lukte de poging wel. Vooral dankzij de traditionele snelle laatste ronde bleef Hoornweg met 3.59,74 net onder de 4 minuten. Op de 200 meter verraste Frank Everaarts iedereen inclusief zichzelf. De 23,23 was ruim 2 tienden sneller dan het al oude clubrecord van Jonathan Huisman. Een teveel aan rugwind (3,1 m/s) stond echter een goedkeuring in de weg. Des te opvallend was de prestatie, omdat Everaarts door een voetblessure van nog geen maand geleden wat trainingsachterstand heeft opgelopen en nog niet het gevoel heeft al in vorm te zijn.

De vrouwen kwamen op de winderige baan van Hylas in Alkmaar zelfs met 3 clubrecords op de proppen. Pamela Kiel haalde flink uit met de 1 kg zware discus. Onder voor discus goede omstandigheden (een lage tegenwind) zeilde de schijf met 43,17 zo’n twee meter verder dan Kiel’s oude clubrecord. Rachel van Harlingen had dit voorjaar haar record op speer al flink verbeterd naar 41,79 en deed daar deze keer nog eens 4 centimeter bij. Beide dames zullen in Groningen op deze onderdelen hoge ogen gaan gooien, wanneer daar eind mei de NK voor junioren zullen worden gehouden. Op de 400 meter horden zette Lieke Bakker met 64,61 een snel clubrecord neer. Zij zal ook in Groningen aanwezig zijn, maar dan op ver, 100 en 200 meter. Vooral op de sprintnummers behoort zij tot de outsiders.

De beide estafettes teams brachten het stokje opvallend snel rond. Voor beide ploegen betekende dat op de 4x 100 meter de tweede tijd ooit in de geschiedenis van Passaat. Lieke Bakker, Simone Veth, Rachel van Harlingen en Sanne Korteland lieten 50,63 noteren. Edwin van Eersel, Mathijs Huisman, Jeroen Janssen en Frank Everaarts finishten in 45,63.

Op 8 juni mag Passaat de derde wedstrijd van deze competitie organiseren op haar baan aan de Andoornlaan in Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.