Jongens-D AV Passaat heel sterk

27 mei 2008

PAPENDRECHT - Tijdens de tweede wedstrijd van CD competitie in Dordrecht, hebben vooral de jongens D een sterke indruk achtergelaten door op de baan van Hercules en Parthenon 2e te worden. De jongens scoorde ruim 400 punten meer op een totaal van 3479 punten. Met een 15e plaats landelijk over deze wedstrijddag is een plaats in de landelijke finale zeker geen vergezochte fantasie.

De jongens D zullen de nu behaalde regiofinale, welke 21 juni in Zierikzee zal worden gehouden, vergezeld worden door de meisjes C van Passaat.

De meest opvallend prestaties bij de jongens D was afgelopen zaterdag voor Lars Paalvast. Hij behaalde op zowel kogel als hoog een 1e plaats, waarbij hij met 1,45 op hoog zelfs het clubrecord van Bauke Visser evenaarde. Don Rooswinkel deed het goed op zowel de horden als de 1000 meter met vooral de 4e plaats op de horden. De jongste van het stel, Martijn Opmeer, mocht het bal afsluiten met een 5e plaats op de sprint, nadat hij eerder al 4e was geworden op ver. Op beide onderdelen deed hij dit met fikse verbeteringen ten opzichte van de 1e wedstrijd. Vooral op de sprint viel, zeker op zo’n leeftijd, al zijn mooie loopstijl op. Op de discus werd Bas Westbroek 2e met 21,16. Hij zette zich daarmee op de 4e plaats ooit op de Passaat ranglijsten.

Bij de meisjes C liet vooral werpster Evi Terreehorst van zich spreken. Zij werd 1e op de kogel (8,76) en 2e op de discus met een zeer sterke 23,53. Charlotte Westbroek haalde op ver en sprint de nodige punten binnen. Alhoewel de 3,97 op ver wat tegenviel, leverde dat wel een 2e plaats op. De 11,74 op de 80 meter was een goede verbetering van haar pr en een 4e plaats in de wedstrijd. Marije Severijnen droeg met haar 2e plaats op de 1000 meter (3.24,80) flink bij aan het succes. De andere punten werden binnen gehaald door Esmee Boer (speer: 15,64), Zoë Borghuis (horden: 17,12) en Lianne in ’t Veld (hoog: 1,25).

De jongens C waren opnieuw niet compleet en streden daardoor een kansloze strijd. Toch moet zeker de 31,46 op de discus van Bauke Visser niet onvermeld blijven, als ook de 3e plaats van Sven Maliepaard op hoog met 1,50.

De meisjes D hadden een ‘net niet’ daagje. Er waren wel wat kleine persoonlijke records te vieren van met name Pricilla Huisman (horden: 13,47), Milou Boer (speer: 13,38), Michelle van der Wens (kogel: 7,71) en Robin Altena (ver: 3,79). Grootste kei van deze groep blijft natuurlijk Julie van den Bout. Op haar specialiteit, de 1000 meter, werd ze 2e in 3.22,47. De meisjes werden na de twee wedstrijden 10e en kwamen daardoor net te kort voor plaats bij de eerste negen ploegen voor de regiofinale.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.