Kampioenen bij Handbalvereniging DES

26 mei 2008

PAPENDRECHT - Na het debacle van het zaalseizoen waarin het eerste team van DES’72 degradeerde konden de Papendrechters vandaag nog het seizoen redden door het buitencompetitie winnend af te sluiten.

Twee teams konden vandaag kampioen worden want in puntentotaal stonden ze beiden op 22 punten. Zowel Des’72 als het Rotterdamse Atomium ’61 konden bij winst kampioen worden.  DES wisselde in de buitencompetitie met veel spelers en kreeg het team maar moeilijk op poten, ondanks deze handicap bleef het team aan de kop van de competitie meedraaien. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op en daarna kon DES’72 een gaatje slaan van 3 punten.

De ruststand werd 15-11 in het voordeel van DES. Ook na de rust behield DES steeds een marge van 3 tot 5 punten voorsprong. De  Rotterdamse mannen waren niet bij machte om een vuist te maken tegen DES. Vooral Rob Kraaijeveld speelde een cruciale rol in deze wedstrijd en nam het merendeel van de doelpunten voor zijn rekening. De eindstand werd 30-24 in het voordeel van DES en de titel was binnen.

Alle drie de heren teams sloten de buitencompetitie af met een kampioenstitel. En geheel volgens de traditie moest ook het eerste team van DES er aan geloven en als kampioen de sloot in. Na de verfrissende duik werd het seizoen afgesloten met een gezellige becue. Rest er voor de vakantie alleen nog het traditionele familie toernooi op 28 juni a.s.

Bijschrift foto :  Rick Kramer fraai op weg naar een treffer
Foto: Jan Bezemer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.