PKC blameert zich tegen Die Haghe

26 mei 2008

PAPENDRECHT - PKC loopt het risico het toetje van de veldcompetitie mis te lopen door een onthutsende 8-10 nederlaag tegen een bepaald niet imponerend Die Haghe. Daardoor kan de laatste reguliere thuiswedstrijd wel eens echt de laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek zijn geweest en dreigt uitschakeling voor de halve finale. De verwachting en hoop was vooraf dat de Haagse ploeg wel opzij gezet zou worden, waarbij de competitie in de Hoofdklasse C gespeeld zou zijn. Hoe anders verliep de wedstrijd.

Een weer volledig Die Haghe opende in de eerste minuut via Cindy Laarakkers de score. Het zou tot de veertiende minuut duren voordat Mady Tims de gelijkmaker aantekende. Vlak daarvoor had Jacko Vermeer een time-out genomen om zijn ploeg aan te sturen. Slechte schoten en een straffe wind waren de voornaamste oorzaken van de improductiviteit. Weliswaar kwamen de Papendrechters op een 3-1 voorsprong, maar de bezoekers wisten tot 3-3 terug te komen. Rutger Sijstermans tekende voor de 4-3 voorsprong, maar Ivo van der Veer maakte opnieuw gelijk. t Cleyman maakte vanaf de strafworpstip zijn enige doelpunt en bepaalde de ruststand op 5-4. Op dat moment waren al drie reserves enige tijd aan het warmlopen.

Ook na de rust liep het aan de kant van de groenwitte brigade voor geen meter. Het bleef een eenzijdig spel zonder enige variatie. De enige die zich een beetje aan de malaise wist te onttrekken was Leon Simons, maar op zijn ploeggenoten kon hij vandaag niet rekenen. Ruim twintig minuten voor tijd werden twee wissels ingebracht, maar ook zij konden het tij niet keren. Een kwartier voor tijd bracht Cindy Laarakkers Die Haghe weer naast PKC (7-7) en drie minuten later kwamen de bezoekers voor de tweede keer deze wedstrijd aan de leiding via Sander Kok: 7-8. Enkele seconden daarna bracht Leon Simons weer hoop in de Papendrechtse harten: 8-8. Guido Dijkstra mocht daarna vrij aanleggen: 8-9. Het Haagse publiek was in deze fase luidruchtiger dan de PKC-aanhang, die vol ongeloof toekeek. Opnieuw nam Jacko Vermeer een time-out voor de laatste vijf minuten, waarbij Wim Scholtmeijer in het veld kwam voor Steven de Graaf. De onmacht was echter van de gezichten af te lezen en het was Guido Dijkstra die het vonnis voltrok: 8-10.

Ook na afloop was de verbijstering op de gezichten te zien van de spelers en de toeschouwers. Wat een feestje had moeten worden, eindigde in een nachtmerrie. Want als DOS’46 in Friesland van SCO wint, heeft de ploeg uit Nijeveen volgende week aan een overwinning op PKC genoeg om de halve finale te bereiken. Daar waar zij een paar weken geleden in Papendrecht werden afgedroogd, lonkt nu de halve finale. En in het Haagse kamp was men euforisch. Gerekend werd op een degradatiestrijd, maar via een thuisoverwinning volgende week tegen SCO is de club uit de residentie zelfs veilig.

Scores PKC : Leon Simons (3x), Rutger Sijstermans (2x), Steven de Graaf, t Cleyman, Mady Tims.
Scores Die Haghe: Guido Dijkstra (4x), Ivo van der Veer (2x), Cindy Laarakkers (2x), Sander Kok, Erik Mol.

Opstellingen PKC (aanval): t Cleyman (49’ t de Wit), Steven de Graaf (65’ Wim Scholtmeijer), Mady Tims, Cindy van Eijk (49’ Saskia de Graaf). (verdediging): Leon Simons, Rutger Sijstermans, Jolanda de Kok, Bianca Joustra.

Die Haghe (aanval): Guido Dijkstra, Erik Mol, Cindy Laarakkers, Celeste Split. (verdediging): Sander Kok, Ivo van der Veer, Bianca Jansen, Suzanne Biegel.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.