Bidden voor onderdrukte christenen

14 mei 2008

PAPENDRECHT - Sinds 1989 wordt in verschillende plaatsen in Nederland één nacht per jaar gebeden voor vervolgde christenen. Deze zogeheten ‘Nacht van Gebed’ vindt dit jaar voor het eerst ook plaats in Papendrecht.

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 mei van 22:00 - 06:00 uur is men welkom in de zaal van de Grote Kerk aan de Kerkbuurt 80.

De ‘Nacht van Gebed’ is een initiatief van de stichting Open Doors die zich wereldwijd inzet voor ondersteuning van christenen in landen waar sprake is van verdrukking of vervolging.
Miljoenen christenen wereldwijd ervaren vervolging vanwege hun geloof. Ze moeten soms verschrikkelijke dingen doorstaan, maar ze blijven staan voor Gods Woord. Ondanks de tegenstand, de dreiging, de gevangenschap of zelfs marteling zijn zij in hun omgeving een getuige van Jezus Christus.

In 2007 deden 7.000 mensen op 406 plaatsen mee. Dit jaar verwacht Open Doors dat nog meer mensen van verschillende kerkelijke achtergronden samen de nacht biddend doorbrengen.

Een reactie van een deelnemer van vorig jaar: “Dit is belangrijk. Hier wil ik aan meedoen. Ik geloof dat bidden werkt. God is dezelfde als vroeger; wonderen gebeuren ook nu. Natuurlijk kun je ook alleen bidden, maar ik geloof in de kracht van gemeenschappelijk gebed.”.

Hoe ziet de nacht eruit?
De nacht wordt opgedeeld in een inleiding en 4 blokken, na ieder blok is er een pauze. Ieder blok wordt ingeleid met een stukje film en gebedsonderwerpen, waarna er in groepjes wordt gebeden voor dat gebied.

21:30 uur     Zaal open
22:00 uur     Opening door medewerker van Open Doors
23:00 uur     Blok 1 bidden voor Iran, Israël, Gaza,Irak
01:00 uur     Blok 2 bidden voor China en Noord-Korea
03:00 uur     Blok 3 bidden voor Nigeria en Centraal-Azië
05:00 uur     Blok 4 bidden voor India en Eritrea en gebed voor Papendrecht
06:00 uur     Afsluiting

De organisatoren hopen dat uit alle kerken deelnemers aanwezig zullen zijn. U kunt ook een gedeelte van de nacht komen.
Voor meer informatie kunt u bellen met: Désiree de Vries      tel. 078- 615 63 10

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.