Johan Cruyff Court officieel geopend

14 mei 2008
Johan Cruyff Court officieel geopend

Papendrecht, 14 mei 2008 - Hoewel het Cruyff Court Papendrecht al een tijdje in gebruik is, is het nu op woensdag 14 mei feestelijk geopend. Het Cruyff Court, een luxe openbare voetbalvoorziening van 28 bij 42 meter, ligt in de wijk Oostpolder langs de Oostkil.
De officiële opening was een waar spektakel en een lust voor het oog en het oor: een reuzebal ging de lucht in, waaruit vervolgens vele kleine ballonnen tevoorschijn kwamen die de lucht in vlogen.

Onmiddellijk na de opening was het veld van de kinderen en speelden de mini’s van de twee Papendrechtse voetbalverenigingen, VV Papendrecht en VV Drechtstreek de openingswedstrijd. Om 14.00 uur werd voetbaltoernooi gehouden met teams van jongens en meiden die zich daarvoor habben aangemeld. Voor elke deelnemer aan het toernooi was er een ‘eetbare medaille’ die speciaal voor deze gelegenheid gebakken worden door Bakker Vlot.

Tussendoor toonden twee freestylers van Soccershowdown hun balkunsten. Dit optreden werd mogelijk gemaakt door Sonneveld Group B.V. Ook was er een tijdelijk pannafield aangelegd waar ook gevoetbald kon worden door 3 voetballertjes tegelijk.

Het Papendrechtse Cruyff Court voldoet aan de kwaliteitseisen die de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden daaraan stelt, zoals kunstgras, de afmetingen en een activiteitenprogramma. Verder is het de bedoeling dat jong en oud gestimuleerd worden om meer aan sport en bewegen te doen. Daarom zijn er regelmatig activiteiten en toernooien. Die kunnen georganiseerd worden door (sport)verenigingen, maar ook door omwonenden, wijkplatforms of andere inwoners. Op een Cruyff Court is sport niet alleen een doel maar ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samen spelen, normen en waarden in het spel te brengen. Zo krijgt het Cruyff Court ook in Oostpolder en in heel Papendrecht een sociale functie.

Buiten de georganiseerde activiteiten kan jong en oud er gewoon vrij spelen. Hoewel het niet de eerste doelgroep is, blijkt in de praktijk dat ook senioren de kans grijpen om gezamenlijk een potje te voetballen.
Zijn er Papendrechters die een leuk idee hebben of zin hebben om iets te organiseren, neem dan contact op met de gemeente Papendrecht, tel.641 89 11 en vraag naar de afdeling Samenleving.

 

Het officiële startschot

De ballonnen en feestslingers gaan de lucht in

Eeen flinke klus: het opruimen van de slingers

VV Papendrecht tegen VV Drechtstreek

Het pannafield in de vorm van een driehoek

Demonstratie van twee freestylers.

 

En klik hier voor een kort filmpje.
 

© fotografie: Hans Huisman
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.