VV Papendrecht laat kampioenschap liggen

12 mei 2008

PAPENDRECHT - Beide ploegen begonnen nerveus aan de slotwedstrijd op een zonovergoten en druk bezet sportpark Slobbengors, met rondom het veld zo’n 1800 toeschouwers. Papendrecht kwam gehavend aan de strijd. Alleen winst had nog een beslissingswedstrijd tegen hetzelfde Deurne op kunnen leveren, maar dat is nooit in zicht geweest.

Spelers als Kenneth Klaverweide, Julian van Housselt en Fredson Lucas waren door de KNVB wel geschorst in verband met een gele kaart in de laatste wedstrijd. Bij Deurne daarentegen kon gewoon het centrale duo opgesteld worden, ondanks dat het wedstrijdformulier direct ingestuurd was. Ook getrakteerd op gele kaarten in de laatste wedstrijd hadden deze spelers door de KNVB ook gewoon geschorst moeten zijn! Zo was het dus niet en speelde Papendrecht met Edinho Godett op rechtsback en Ada op links.

In de eerste 10 minuten was Deurne op de helft van rood-zwart actief waarna Papendrecht het initiatief overnam. Beide teams gunde elkaar slechts kleine kansjes. Een directe vrije trap van den Dunnen leek in het doel te gaan maar belandde via het dak van het doel achter. In de laatste seconde van de eerste helft hadden de gasten op 0-1 moeten komen. Edinho ging onder de bal door en zijn tegenstander kon voorzetten. John den Dunnen kon met een sliding bij de tweede paal redding brengen. In de tweede helft was het eerste kansje voor Deurne. Een venijnig schot kwam recht op Johan van der Werff af. Daarna kon een schot in kansrijke positie maar net worden gekraakt. In de 20e minuut ging Elias Mourigh met rood van het veld af. Hij zou z’n tegenstander geslagen hebben. Twee minuten later stond Deurne op een 1-0 voorsprong. Vanaf de linkerkant kon Maarten Vos aanleggen voor een schot dat met een wijde boog in de verre hoek boven van der Werff verdween.
Papendrecht zette aan en hield tot het einde van de wedstrijd het initiatief. Na een goede actie van Giovanni Klaverweide over links volgde een goede voorzet. Julio Antonio stond geheel vrij en had de hoek (koppend) geheel voor het uitkiezen, maar hij mikte te hoog. In de 36e minuut scoorde Swinkels de 0-2 voor Deurne na een counter. Tot overmaat van ramp moest rood-zwart vanaf de 42e minuut verder met 9 man. Er was ook rood voor Julio Alberto wegens natrappen. Papendrecht kwam net te kort tegen een slimmer spelend Deurne dat daardoor terecht Kampioen werd in de hoofdklasse B.

Papendrecht is uiteindelijk als derde geëindigd in de hoofdklasse B. Nog nooit eerder wist VV Papendrecht zo hoog te eindigen.

Deurne beleefde een geweldig seizoen. Na het kampioenschap in de eerste klasse werd het dus direct kampioen in de hoofdklasse. Bovendien kwam Deurne heel ver in de Amstel Cup waar het tegen Feyenoord mocht aantreden. Deurne strijdt om het kampioenschap van Nederland (zondagamateurs) tegen Hollandia (A) en Achilles '29 (C).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.