Eenzijdige wedstrijd voor PKC

05 mei 2008

PAPENDRECHT - De publieke opkomst was door de voorjaarsvakantie zaterdagmiddag heel beperkt, alleen het balkon stond nog redelijk vol. Onder een heerlijk zonnetje maakte men zich op voor de verwachte topper tussen PKC en Dos’46. Maar het publiek kwam bedrogen uit.

De personele problemen bij de Nijeveners bleken groot en de helft van de normale basisspelers was daardoor niet inzetbaar. Ook de motivatie bleek daardoor aan de zijde van Dos’46 niet echt groot. In de beginfase probeerde men nog wel met fysieke inzet enige weerstand te bieden, maar een in de openingsfase scherp schietend PKC wist dat al snel te doorbreken. Na goed tien minuten spelen stond er 5-0 op het scorebord en was “de topper” gespeeld.

Daarna kon en wilde Dos’46 niet meer en zonder dat PKC zich echt hoefde in te spannen werd de score in een zeer eenzijdige wedstrijd steeds verder uitgebouwd. Bij 19-4 geloofden ook de Papendrechters het verder wel. Dos’46 mocht de score een iets draaglijker aanzien geven en terugkomen tot 19-9. Het eindsignaal van de Belgische scheidsrechter kwam bij 22-10.

Er heerste na afloop van deze wedstrijd een wat dubbel gevoel. Natuurlijk, de overwinning van onze hoofdmacht was uiterst welkom en de wijze waarop er gespeeld werd was prima. Onze groen-witten hadden laten zien de veldcompetitie wel serieus te nemen en te willen gaan voor de veldtitel. Maar wanneer de regerend landskampioen zich zo simpel naar de slachtbank laat leiden, geeft dat toch te denken… was dit nu onmacht of begint de motivatie voor de veldtitel te ontbreken? Laten we het voorlopig maar op het eerste houden.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelde PKC 2 een goede wedstrijd tegen NIC 3. Door een 15-8 overwinning nestelt de ploeg van Mark Sijstermans zich alleen aan kop van de RHKC. Verder kwam deze bijna korfballoze zaterdag alleen de A1 nog in actie. In Amsterdam werd een goede 4-16 overwinning behaald op Blauw Wit.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.