Zeer sterke wedstrijd meisjes A Passaat

05 mei 2008

PAPENDRECHT - Na een zeer sterke wedstrijd hebben de meisjes A van AV Passaat beslag weten te leggen op de 4e plaats in de landelijke tussenstand. Alle atletes presteerden op of rond hun persoonlijke records. De meiden lijken hiermee een voorschot te hebben genomen op deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor junioren clubteams in september.

Op de snelle baan van De Keien in de Arena van Uden waren vooral opnieuw Pamela Kiel en Lieke Bakker de grootste puntenpaksters. Kiel werd 2 maal tweede op kogel en discus (13,23 en 40,37) achter wereldkampioene Melissa Boekelman. Zij bleef met deze afstand maar kort verwijderd van haar eigen clubrecords. Ook Lieke Bakker benaderde deze records zeer kort. Haar 15,71 op de horden (2e plaats) was maar 4 honderdsten boven haar eigen clubrecord. Op hoog behaalde zij met 1,60 een gedeelde 1e plaats. De grootste prestatie van de dag kwam op naam van Rachél van Harlingen. Zij slingerde de 600 gram zware speer met 41,79 bijna 1 meter verder dan haar 2 jaar oude clubrecord.

Oud Nederlands Kampioene Sanne Korteland lijkt na een lastige winter, met een slepende rugblessure, op de goede weg terug. Door wat trainingsachterstand blijven de echt sterke tijden (nu 13,89) op de 100 meter sprint nog even op zich wachten, maar haar 10,44 (2e plaats) op hinkstap sprong bleef niet eens zo ver achter op haar prestaties van vorig jaar. De 51,41 op de 4x 100 meter estafette (Bakker, Janssens, van Harlingen, Korteland) was de 2e prestatie ooit voor een Passaat team, maar gezien de niet altijd zuivere wissels valt hier nog wel wat winst te behalen.

Op het verspringen werd de eer van Passaat hooggehouden door Nathalie Garama en Suzanne Janssens. Garama had met 4,42 haar meest verre sprong sinds lange tijd. Janssens is de atleet van Passaat, die op het moment de meeste vooruitgang laat zien. Vorig jaar zomer stond haar pr op ver nog op 4,35. In Uden kwam zij met 4,98 slechts 2 centimeter te kort om de 5 meter rière te doorbreken. Janssens mocht op de 400 meter met 1.07,48 ook al de punten voor Passaat in ontvangst nemen. Op de 800 meter had coach Rob Louter op het allerlaatste moment nog een wisseling aangebracht. Annelies Slieker werd van de 1500 meter naar de, voor haar iets zekerdere, 800 meter gehaald. Met 2.47,70 liet zij haar sterkste race sinds tijden noteren. De twee laatste opvallende prestaties kwamen op naam van Kim van Leeuwen en Annemieke de Groot. Van Leeuwen snoepte met 20,33 in 1 keer bijna een halve seconde van haar horden record af. De Groot debuteerde zeer goed op de 4 kilo kogel met een afstand van 8,20 en stond daarmee zomaar midden in het deelnemersveld genoteerd.

Jongens
Alhoewel het jongensteam van av Passaat op voorhand kansloos is op een finaleplaats in september, vanwege de onvolledige ploeg, lieten de wel aanwezige atleten zien zich niet zomaar gewonnen geven. Patrick Cronie verbeterde voor de 3e keer in 4 dagen zijn clubrecord op kogel (17,87), na wedstrijden in Gorinchem (17,34) en Lisse (17,72). Op de discus kwam Cronie voor de 2e keer dit jaar over de 50 meter (50,88). Uiteraard won hij beide onderdelen. Er was op polshoog nog een overwinning te vieren voor de (te) kleine ploeg. Patrick Geluk was het 4,20 duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. Sander Janssen liet een goede positie noteren op speer met 36,80 en B junior Mathijs Huisman liet naast een goede 100 meter (12,27 met tegenwind) vooral ook een goede 5,61 op ver zien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.