Controle hondenbelasting in mei

29 april 2008

PAPENDRECHT - In Papendrecht geldt een belastingplicht voor het houden van honden. Niet iedere hondenbezitter heeft de honden opgegeven voor de belasting. Regelmatige terugkerende controles zijn daarom noodzakelijk. In mei wordt deze controle in Papendrecht gehouden.

De controleur belt op wisselende tijden, dus niet alleen tijdens kantooruren, aan bij alle te bezoeken woningen en legitimeert zich met een door de gemeente Papendrecht verstrekt legitimatiebewijs. De controleur stelt vervolgens enkele vragen over het al dan niet houden van honden. Wanneer niemand aanwezig is, beoordeelt de controleur ter plekke of wel of geen honden worden gehouden.

Volgens het door de gemeenteraad van Papendrecht vastgestelde tarief 2008, betalen de houders van één hond 65,40 euro per jaar aan hondenbelasting. Voor een tweede en volgende hond geldt een tarief van 93,00 euro per jaar, voor het houden van een kennel is een belastingbedrag van 453,00 euro verschuldigd.
Wie sinds kort één of meer honden heeft en nog geen gelegenheid had daarvan aangifte te doen, wordt geadviseerd niet te lang te lang te wachten en aan deze wettelijke verplichting te voldoen voordat de controle plaatsvindt.
Voor aangifte kan men iedere werkdag terecht bij de afdeling publiekszaken op het gemeentehuis van 8.30 uur tot 14.30 uur. Hier kunt u ook terecht als u geen hond meer heeft en dit nog niet heeft gemeld.

Aan- en afmeldingsformulieren hondenbelasting zijn af te halen in de hal van het gemeentehuis of te downloaden van de website www.papendrecht.nl. Bent u al in het bezit van DigiD? Dan kunt u op de website via het digitale loket en met het webformulier hondenbelasting direct aangifte doen of afmelden voor hondenbelasting. Bij overlijden van honden dient een verklaring c.q. rekening van dierenarts of crematorium te worden overlegd.
Wilt u meer weten en heeft u nog vragen? Bel dan met de medewerkers van de afdeling publiekszaken, loket bouwen en wonen, tel. 641 89 11.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.