Muziek vereniging Excelsior zwaar gedupeerd door brand

29 april 2008
Muziek vereniging Excelsior zwaar gedupeerd door brand

Papendrecht, 28 april 2008 - Maandagavond even na elven brak brand uit in een verenigingsgebouw van Excelsior aan de Edelweisslaan. De brand ontstond bij de achterdeur (nooduitgang) van het pand. De brandweer die snel ter plaatse was kon voorkomen dat de brand niet verder uitbreidde. Een oorzaak is door de Technische Recherche niet vastgesteld, wel is duidelijk geworden dat het niet om een technisch mankement gaat.
Stichting Salvage kwam ter plaatse om de schade af te handelen. Het is niet de eerste keer deze week dat de Papendrechtse brandweer uitrukt. De technische recherche zal daarom een uitgebreid onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Ook bij deze brand sluit de politie brandstichting niet uit. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Het gebouw heeft flinke roet en waterschade opgelopen, maar kan nog wel gebruikt worden. Van veel muziekinstrumenten moet nog worden bekeken of deze nog wel bruikbaar zijn. Er is inmiddels een begin gemaakt met het weghalen en reinigen van het inventaris en de nog bruikbare instrumenten. Het gebouw is als repetitieruimte zo helaas niet bruikbaar. Het optreden van morgenochtend op Koninginnedag bij de muziektent kan dankzij hulp van zusterverenigingen gelukkig doorgang vinden.

 
© fotografie: Kees Andriesse & Gert-Jan Potuit
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.