PKC wint eerste wedstijd veldcompetitie

28 april 2008

PAPENDRECHT - Het was voor PKC de eerste wedstrijd in de buitenlucht; nauwelijks een week geleden werd er nog in de zaal werd gespeeld. Het dus wennen aan de andere omstandigheden, aan de wind. Maar aan de temperatuur lag het niet. Een prachtig lentezonnetje was er voor de spelers en de toeschouwers. Misschien dat de spelers van PKC dachten dat het een eitje zou worden door het ontbreken van Sander Kok, Guido Dijkstra, René Pappe en Myrthe van Iterson (allen geblesseerd). Of dat men dacht dat een club die is gedegradeerd uit de Korfbal League geen enkel probleem zou zijn.

Feit is dat PKC nauwelijks uit de startblokken kwam en na 10 minuten op een 4-0 achterstand stond. Het noopte Jacko Vermeer tot een time-out, waarmee de achtervolging werd ingezet. Bart Cleyman maakte de eerste groenwitte treffer vanaf de stippositie, Mady Tims tekende voor de 4-2 en Bart de Wit egaliseerde de stand met twee treffers tot 4-4. Dat was na 22 minuten en nu was het Jan de Jager die gedwongen was een time-out te nemen.
Daarna ontwikkelde zich een slap spelletje met veel plaatsfouten en verkeerde keuzes. Na 30 minuten kwam PKC via een strafworp door Bart Cleyman voor het eerst op voorsprong, maar nog geen vijftien seconden later maakte Die Haghe gelijk. Leon Simons bracht vlak voor de rust de 5-6 op het scorebord.

De tweede helft gaf een vergelijkbaar wedstrijdbeeld, al bleef PKC deze keer steeds aan de goede kant van de score. Leon Simons en Saskia de Graaf tilden de stand naar 5-8, maar Die Haghe kwam terug tot 7-8.
Het was trouwens opvallend hoeveel ballen steeds weer uit de korf draaiden bij beide ploegen.
Leon Simons, Bart Cleyman en Mady Tims verhoogden de score tot 7-11, waarna Mady negen minuten voor tijd werd afgelost door Nadieh den Dunnen. Good-old Patrice de Vos was een van de spelers die de geblesseerden moest vervangen en hij bracht de stand op 8-11, waarna Bart de Wit vijf minuten voor tijd de eindstand op 8-12 bepaalde.

Scores Die Haghe: Erik Mol (2x), Celeste Split (2x), Bianca Jansen, Cindy Laarakkers, Suzanne Biegel en Patrice de Vos.
Scores PKC: Bart Cleyman (3x), Bart de Wit (3x), Leon Simons (3x), Mady Tims (2x), Saskia de Graaf.

Opstellingen.
Die Haghe (aanval): Patrick de Bruin, Erik Mol, Bianca Jansen, Cindy Laarakkers. Verdediging: Ivo van der Veer, Patrice de Vos, Suzanne Biegel, Celeste Split.

PKC (aanval): Bart Cleyman, Steven de Graaf, Saskia de Graaf, Mady Tims (61’. Nadieh den Dunnen). Verdediging: Leon Simons, Bart de Wit, Jolande de Kok, Bianca Joustra.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.