Concert Excelsior met limburgse zanger Gé Reinders zeer succesvol

21 april 2008

PAPENDRECHT - ”Blaos mich ´t landj door” is de naam van het concert dat het orkest van Muziekvereniging Excelsior Papendrecht zaterdag jl. in theater De Willem heeft verzorgd tesamen met de Limburgse artiest Gé Reinders. Het werd een avond vol zuidelijke klanken, zang en humor.

‘Bloas mich ’t landj door’ is de tweede concerttournee waarmee Reinders langs de Nederlandse theaters toert. Het orkest van Excelsior had de eer om de Roermondse zanger te begeleiden, waarbij door het orkest werd gemusiceerd én gezongen. Reinders is afkomstig uit de rock-’n-roll en getooid met een guitig gezicht waaraan veel podiumplezier valt af te lezen. De afgelopen jaren heeft hij dan ook al zo’n 160 keer op een dergelijke manier, met een plaatselijk orkest, her en der in Nederland opgetreden.

Reinders presenteerde de avond als een ‘interactieve Limburgeringscursus’ en zette het publiek meteen aan het werk met het instuderen van een bijzonder stukje Limburgse tekst uit één van zijn liedjes. De kracht van Reinders’ liedjes zit hem vooral in de alledaagse onderwerpen, die hij zo verwoordt dat ze ieder aanspreken en aan het denken zetten. Vele genres kwamen zo aan bod, zoals het vrolijke ‘‘Kump good’, het intieme ‘Aad waere mit dich’ (Oud worden met jou) en ‘Eine gek’, met pittige muziek en een ferme tekst over terrorisme. Voor het instrumentaal ondersteunen van ‘As se mós gaon’, ‘Dun Dräödje’ en ‘Lange Lien’ vraagt Reinders het hoogste niveau van het orkest en speciaal voor dit project had Excelsior dan ook dirigent Pieter van den Dolder aangetrokken. Zowel dirigent als orkestleden wisten niet wat Gé allemaal aan humoristische verhalen in petto had, waardoor het ook voor hen een verrassing was en ook zij enorm genoten van de avond. Het publiek gaf een staande ovatie voor het geheel.

Tenslotte werd er even stilgestaan bij het afscheid van Excelsior’s oudste spelende lid. Dhr. Cor Zwakhals is reeds 47 lid van Excelsior, heeft al die jaren de saxofoon bespeeld en vele jaren de positie van Secretaris bekleed. Hij heeft vanwege zijn leeftijd (hij is 74 jaar) besloten te stoppen met actief musiceren. Excelsior neemt hiermee afscheid van een toegewijd lid en saxofonist.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.