CD-Junioren av Passaat openen met twee 3e plaatsen

21 april 2008

PAPENDRECHT - Voor de baanatleten van AV Passaat zijn dit weekend de drukke tijden weer begonnen met de competities in de verschillende categorieën. Het afgelopen jaar was bijzonder succesvol met diverse finale plaatsen voor de A-junioren en D-meisjes , de 2e plaats op het NK juniorenteams voor de A jongens, de promotie van de dames senioren en het kampioenschap derde divisie en promotie van de heren senioren.

Traditiegetrouw mochten de CD junioren het bal weer openen. Met twee 3e plaatsen voor de D jongens en de C meisjes behield AV Passaat uitzicht op een plaats in de regiofinale in juni. Ook de D meisjes behielden met hun 5e plaats een kans op de strijd tussen de 9 beste teams van de regio Zuid-Holland-Zuid, West- en Midden Brabant en Zeeland.

Vooral de C meisjes lieten zich verrassend sterk zien, zeker gezien het feit dat nog niet eens de sterkste opstelling naar de baan van Groene Ster in Zevenbergen kon worden afgevaardigd. De plaatsen van de vaste krachten Selynda Toma (familie-omstandigheden) en Esmee Boer (zwaar geblesseerd door een val) werden goed door de meiden opgevangen. De meeste punten werden gepakt door de al ervarener atleten Charlotte Westbroek (3e op de sprint; 12,06 en 2e op ver; 4,07), Evi Terreehorst (3e op kogel; 8,82 en 2e op discus; 19,55) en Marije Severijnen (2e op de 1000m; 3.20,86). Deze drie atleten tekenden samen met Zoë Borghuis ook voor de 3e plaats op de 4x 80 meter estafette (45,32).

Bij de D jongens werden de meeste punten door Lars Paalvast verzameld met een 1e plaats op de kogel (9,81) en een gedeelde 3e plaats op hoog (1,35). Ook de 4e plaatsen van Don Rooswinkel op de horden (16,39) en Gerrit de Groot op discus (16,93) en de goede sprint van Martijn Opmeer (12,83) droegen bij aan de mooie 3e plaats.

Alhoewel de D meisjes niet op hun top presteerden, behouden zij zeker wel uitzicht op een regiofinaleplaats. Door het gemis van Elaina Toma (familieomstandigheden) en de weersomstandigheden op de baan (de wind stond pal tegen op de sprintbaan en de ver aanloop), kan de ploeg in de 2e wedstrijd zichzelf zeker verbeteren. De topper uit deze ploeg is natuurlijk Julie van den Bout, die fraai 2e werd op de 1000 meter (3.18,85), maar ook de sprint sterk afwerkte (9,49). Ook de verrassend sterk debuterende Robin Altena (sprint 9,77 en ver 3,70), Michelle van der Wens (hoog 1,25 en kogel 7,50) en Pricilla Huisman (horden 13,77) sprokkelden voldoende punten binnen, om straks in juni het competitieseizoen nog wat te verlengen.

Alleen de C jongens komen waarschijnlijk niet meer in aanmerking voor een vervolg in juni. De ploeg moest al gehavend en incompleet afreizen naar Zevenbergen en verloor daar tijdens de wedstrijd ook nog eens aas Sven Maliepaard door een onwillige lies. Aan de inzet van de jongens lag het zeker niet, getuige de twee persoonlijke records van Bauke Visser op kogel (9,21) en discus (29,93). De discus prestatie was zelfs de 2e prestatie ooit voor een C junior bij Passaat, achter de bekende Patrick Cronie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.