Schaaktoernooi in Wipmolen bijna volgeboekt

18 april 2008

PAPENDRECHT - De organisatoren van het jaarlijkse Ten Raede Schaaktoernooi in Alblasserdam verwachtendat op zaterdag 26 april in De Wipmolen het maximum aantal deelnemers van vijftig zal aanschuiven in de strijd om de wisselbokaal.

In zeven ronden wordt beslist wie zich winnaar mag noemen en ook wie er in aanmerking komen voor de speciale schaaktaarten die te winnen zijn. De plaats in de eindrangschikking is tegelijk het lotnummer, zodat elke deelnemer kans maakt met een taart naar huis te gaan.
Het toernooi is ook populair omdat de deelname gratis is en omdat de schakers een lunch krijgen aangeboden. Dat kan dankzij de bijdragen van hoofdsponsor Ten Raede en co-sponsor Kemper Belastingadministatie.

De traditioneel goede sfeer in De Wipmolen is ook een vast gegeven.
Het toernooi begint om 10.00 uur en omstreeks 15.30 zal de winnaar bekend zijn. Onder de aanmeldingen zijn diverse jeugdspelers, die hun krachten willen meten met ervaren schakers. De organisatie is in handen van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam.

In de interne competitie van de club spitst de strijd om het clubkampioenschap zich toe tussen 'coming man' Pieter Modderkolk en oud-clubkampioen Meinte Smink. De beide Alblasserdammers hebben in de totaalstand flink afstand genomen van de concurrentie. Meinte Smink gaat na een zwaarbevochten zege op Peter van Wermeskerken aan de leiding in de derde periode, maar in de totaalstand heeft Pieter Modderkolk de beste papieren.
In de B-groep schoof het veld in elkaar doordat koploper Theo Punt verloor van Wim Roodnat. Ad Stabij en Joop Herwig kwamen daardoor langszij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.