Muziektent dorpsbehoud klaar voor Koninginnedag

17 april 2008

PAPENDRECHT - De muziektent, (bouwjaar 1949)  aan de Eilandstraat, sinds 1986 eigendom van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, werd met de aubade op Koninginnedag 1987 feestelijk in gebruik genomen, waarmee een tanende traditie nieuw leven werd ingeblazen, tot vreugde van het Oranjecomité, vele (oud)Papendrechters en natuurlijk Dorpsbehoud zelf.

Blijven opknappen.
Nadat in 1987 het bedrijfsleven zich gratis had ingespannen om de toen zwaar verwaarloosde muziektent weer helemaal op te knappen, bleek er in 1997 opnieuw groot onderhoud nodig. Dankzij het bedrijfsleven en diverse giften van o.a. de gemeente Papendrecht, kon die renovatie worden uitgevoerd.
In 2007 toonde een in opdracht van Dorpsbehoud (en natuurlijk gratis) opgesteld technisch rapport aan, dat er wederom geïnvesteerd zou moeten worden.
Aan Bouw en Aannemingsbedrijf  Fa. van Wijngaarden en Schildersbedrijf Groen B.V. werd, vanwege eerdere “mats- en regelwerk klussen voor weinig geld” de eer gegund om nu maar eens voor een “normale” prijs werk uit te voeren. Precies op tijd, voor Koninginnedag 2008, hebben zij deze klus geklaard.

Om deze renovatie  te financieren, kregen we (weer) een gift van de Rabobank, ditmaal uit het Rabofonds, terwijl ook de S.I.P. (Samenwerkende Industrieën Papendrecht) zoals altijd een duit in het zakje deed, waarmee Dorpsbehoud  al “’n èrdeg eendjie op scheut is” (= een flink eind op weg), maar nog niet het hele bedrag  bij elkaar heeft.

Rotary.
Al eerder werd met succes een beroep gedaan op de vrijgevigheid van de Rotary, afdeling Papendrecht, die geld schonk voor de aanschaf van de grote koek-en-zopietent, die gebruikt wordt bij de door Dorpsbehoud georganiseerde zomeravondconcerten in de muziektent. Leden van de Rotary zetten zich belangeloos in om geld in te zamelen voor goede doelen, waarbij ook zelf de handen uit de mouwen worden gestoken.
Dit jaar bleek de Rotary Papendrecht bereid een gift voor de muziektentrenovatie in het vooruitzicht te stellen. Dat geld moet door de Rotarians natuurlijk nog wel worden verdiend. Een van de mogelijkheden daarvoor is de kraam, die op Koninginnedag nabij de muziektent al jaren door de Rotary wordt bemand, waarin koffie en oranjetompoezen worden verkocht voor het goede doel, waaronder dit jaar Dorpsbehoud.
Het bestuur van Stichting Dorpsbehoud roept alle (oud)Papendrechters op om op Koninginnedag om 09.30 mee te zingen met de aubade bij de prachtig gerenoveerde muziektent en ervoor of erna de kas van de Rotary te spekken door een bakkie koffie en een tompoes te kopen. Dorpsbehoud heeft overigens zelf ook een kraam nabij de muziektent op het Eiland, waar (oud)Papendrecht artikelen kunnen worden gekocht en men zich kan aanmelden als donateur. Op deze dag is Museum Dorpsbehoud gesloten. Voor nu alvast: Leve de Koningin en iedereen een fijne Koninginnedag toegewenst.  

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.