Nepagent (16) aangehouden door politie in burger

17 april 2008

PAPENDRECHT – Politieagenten in burger hebben woensdag 16 april eind van de middag een 16-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden op de Lange Tiendweg. Hij deed zich voor als agent en had daarvoor het politie-uniform van zijn broer aangetrokken.
De dienders in burger hielden een veelpleger in de gaten nabij het zwembad en waren erg verbaasd toen de zeer jonge ‘agent’ langs kwam rijden op de fiets, volledig gekleed in politie-uniform. Weliswaar zonder pet maar wel met stoere zonnebril,  wapenstok en koppel om met boeien en pepperspray. De politieagenten sloegen gade hoe de ‘collega’ interessant ging staan doen bij jongeren op de skatebaan waarbij hij zijn wapenstok tevoorschijn toverde. Vervolgens ging hij het nabijgelegen jongerencentrum in. De verbaasde ‘echte’ agenten checkten bij hun collega’s of er mogelijk een student in opleiding op dat moment op straat was maar dit bleek niet het geval.  Gezien het niet wenselijke gedrag van deze ‘diender’ besloten ze hem te controleren.  Hij kon zich niet legitimeren als politiefunctionaris. Hij bleek dan ook niet bij de politie te werken maar had de uitrusting van zijn broer ‘geleend’ die wel politieagent in opleiding is.  Dit alles zonder medeweten van zijn broer en/of moeder.  De tiener had het idee opgevat om in politie-outfit een kennis schrik aan te jagen met het geintje dat die persoon was aangehouden. De wapenstok en koppel met boeien en pepperspray werden hem direct afhandig gemaakt waarna hij mee moest naar het bureau en daar werd ingesloten. Het uniform moest hij uittrekken waarna er door een familielid kleding werd gebracht en hij weer mee naar huis mocht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.