Speeltuinvereniging moet driekwart speeltoestellen vervangen

14 april 2008

PAPENDRECHT - Wie op het Erasmusplein naar de Lidl kijkt en er aan de rechterkantkant voorbijloopt, komt uiteindelijk bij speeltuinvereniging de Wip-Wap terecht.

Een machtige speeltuin met kingsize schommels en andere speeltoestellen. Maar er is een probleem: het afgelopen jaar is bij een inspectie gebleken dat driekwart van de speeltoestellen niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet.

Er zijn plannen in de maak van de speeltuinvereniging in samenwerking met het NUSO: de Landelijke Organisatie voor Speeltuinwerk en Jeugdrecreatie. Het NUSO behartigt de belangen van 1050 speeltuinen. Het is de bedoeling dat de speeltuin in de nabije toekomst helemaal opgeknapt wordt. Met een nieuwe indeling en nieuwe speeltoestellen. Ook houdt speeltuinvereniging de Wip-Wap in de nieuwe plannen (weer) rekening met
speelmogelijkheden voor gehandicapte kinderen. De Wip-Wap werft samen met de NUSO fondsen om dat te realiseren.

Als de Wip-Wap dit jaar rond Koninginnedag voor bezoekers open kan dan staat er nog een hoop gebeuren: er moeten speeltoestellen gesloopt worden, gerepareerd worden en verplaatst worden (het speeltoestel is dan OK maar volgens de veiligheidseisen moet er een bepaalde vrije ruimte zijn) en er moeten hekjes verplaatst worden. Wijkplatform Westpolder zet zich ook voor de Wip-Wap in, maar ook andere organisaties zijn bereid tot hulp en financiële steun:

Assendorp Service is bereid om ijzeren toestellen te slopen en af te voeren, de gemeente is bereid om de betonnen poeren van die toestellen te verwijderen. Het wijkplatform heeft € 2000 in kas om bestaande speeltoestellen te repareren.

Afgelopen zaterdag 12 april heeft speeltuinvereniging de Wip-Wap samen met Wijkplatform Westpolder een aantal kunststof speeltoestellen gesloopt en afgevoerd (zie foto), de eerste werkzaamheden zijn nu gedaan!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.