De Papendrechtse Slobbers winnen 1e prijs in Sleeuwijk

07 april 2008

er is hoopPAPENDRECHT – Zaterdag 5 april jl. heeft de Papendrechtse ’Dans en Sjókûpel De Slobbers’ deelgenomen aan het jaarlijkse kapellenfestival van de Sleeuwijkse blaaskapel ‘De Leutschuppers’, die dit jaar ook hun nieuwe CD presenteerden.

De deelnemende kapellen worden elk jaar tijdens het festival van De Leutschuppers door een vakkundige jury beoordeeld op muzikaliteit én carnavaleske kwaliteiten. Tijdens het enthousiast uitgevoerde eerste optreden van de Slobbers werden zij vooral beoordeeld op de muzikale prestatie. De swingende medley met o.a. De Troubadour en nummers van Jan Smit zorgde voor een geweldige sfeer en velen gingen met de voetjes van de vloer. Aan het tweede optreden, dat vooral beoordeeld werd op carnavalesk gebied, was duidelijk veel aandacht besteed. Het optreden droeg de naam ‘Tobbers in concert 2008’. De nabootsingen van Gerard Joling, René Froger en Gordon waren slechts moeilijk van echt te onderscheiden en ook de aankleding en de live zang van deze 3 muzikanten mocht er zijn. Soms werd er solo gezongen, vaak ook 2 of zelfs 3-stemmig en steeds begeleid door de overige Slobbers met speciaal hiervoor gearrangeerde muziek. Met deze spectaculaire zang-act wisten de Slobbers wederom de wisselbeker in de wacht te slepen en zo reisde de bronzen sculptuur van de Leutschupper weer mee naar Papendrecht!

Meer informatie over de Papendrechtse Slobbers is te vinden op de site http://www.slobbers.eu

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.