PKC verliest in Zaanstad de eerste wedstrijd in de Playoff

07 april 2008

PAPENDRECHT – De eerste berichten vanuit "de Sprong" waren bemoedigend. Met Bart Cleyman op scherp stond PKC snel op 0-2, een prima opening voor de Papendrechters. Het andere vak bleek ook in de beginfase op scherp te staan, waardoor toch verrassend een 0-4 tussenstand op het scorebord kwam te staan. De 1-4 van Koog Zaandijk werd direct beantwoord: 1-5.
Het stond dus niet goed aan de kant van de Noord Hollanders, waardoor een time out van KZ zijde nodig was om de zaken recht te trekken, ongeveer halverwegde de eerste helft.
En dit werkte: heel geleidelijk wist KZ meer grip op de wedstrijd te krijgen, daarbij geholpen door PKC dat verzuimde scherp te blijven en raak te schieten. Was dat wel gebeurd, dan hadden de groen-witten in deze fase de wedstrijd kunnen beslissen. In plaats daarvan kon KZ langzaam langszij sluipen met drie treffers op rij: via 6-9 werd het zo kort voor de rust 9-9. Daarna was het even stuivertje wisselen (9-10 PKC en na 10-10 werd het 11-10 voor KZ) om met een gelijke stand van 11-11 de kleedkamers op te zoeken.

In de tweede helft was het KZ dat goed uit de startblokken wist te komen. Binnen enkele minuten stond er een 13-11 voorsprong voor de Noord Hollanders op het scorebord en ging "de Sprong" kolken. Bij 16-12 door Tim Bakker werd het verschil zelfs vier punten, waardoor PKC in schijnbaar kansloze positie kwam te liggen.
Maar de Papendrechters toonden veerkracht en 2x Bart Cleyman en Leon Simons brachten de aansluiting bij 16-15. Het muntje stond weer op zijn kant en kon weer naar twee zijden kantelen.
Blijkbaar namen enkele "supporters" dit wel erg letterlijk en de wedstrijd moest enkele malen gestaakt worden, omdat er muntjes op het speelveld werden gegooid.
Een pokerspel, waarbij de beschuldigende vinger snel richting PKC-vak werd gestoken, dat echter bij dit scoreverloop daartoe uiteraard geen enkele aanleiding had.
Het oponthoud bracht de opmars van PKC tot stilstand en Koog Zaandijk profiteerde: in plaats van 16-16 liep het weer uit naar 18-16.
Opnieuw kwam PKC dichtbij: 18-17 via Leon Simons. Opnieuw bleken er mensen geld teveel te hebben in "de Sprong".
En opnieuw moest de wedstrijd onderbroken worden.
Ook na deze onderbreking kon KZ profiteren en de 19-17 van Erik de Vries en de 20-17 van Rich Voorneveld kort voor tijd bleek de weerstand aan Papendrechtse zijde definitief te doorbreken.  
De eindstand kwam bij 21-18.

De eerste slag is dus voor de Noord Hollanders, die a.s. zaterdag met een overwinning de finale in AHOY kunnen gaan bereiken.
Uiteraard zal PKC zich daar niet zonder slag of stoot bij gaan neerleggen en het zal dus een prachtig en sportief gevecht op de Oostpolder gaan worden.

Hierbij een oproep voor "de supporters":
Wie ook zaterdag a.s. geld teveel heeft, wordt verzocht dit niet op het speelveld te gooien, maar aan de bar af te geven. PKC zal een aparte pot maken waarin deze giften verzamel zullen worden en dit bedrag aan een goed doel schenken.

In de andere play off wedstrijd won DOS'46 nipt van Dalto, waardoor volgende week in Driebergen een soortgelijk scenario gepland staat als op de Oostpolder. De thuisclub Dalto zal moeten winnen om nog zicht te houden op een plek in de finale in AHOY.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.