PKC via de nooduitgang toch naar de play off's

31 maart 2008

PAPENDRECHT –De beslissingen in de Korfbal League moesten zaterdagavond vallen in de Hoenderdaal in Driebergen en de Eendracht in Nijeveen.
PKC wist dat het, om op eigen kracht de play off's te halen, moest winnen van Dalto, maar het wist ook dat er nog een extra vluchtroute was wanneer Fortuna in Nijeveen zou verliezen.
Veel groen-witte supporters waren met de ploeg meegereisd om de nodige steun in de rug te geven en de beslissing live mee te maken.

Zoals te verwachten opende de thuisploeg de score, maar PKC kon in de beginfase de Driebergers goed bijhouden. Het scoren ging redelijk soepel, terwijl de afvang ook prima in orde was.
Met steeds een kleine voorsprong voor de groen-witten, waarop Dalto steeds moest terugkomen, ging het tot 6-6 gelijk op, halverwege de eerste helft.
Daarna zakte PKC wat in: het scoren lukte ineens niet meer en enkele individuele fouten gaven Dalto de kans een verschil op het scorebord te laten verschijnen. Na o.a. 2x Jos Rosenboom stond er ineens 10-6 op de teller. Het duel werd steeds fysieker, PKC vocht voor haar kansen en probeerde Dalto uit het ritme te krijgen. Voor rust lukte dit niet meer, 12-7 in het voordeel van Dalto.

Natuurlijk volgde er intensief contact met Nijeveen, maar de berichten waren op dat moment nog niet rooskleurig. Fortuna stond in Nijeveen met de rust met 9-12 voor en dat betekende dat PKC/Café Bar zou zijn uitgeschakeld.

Het was dus erop of eronder in de tweede helft en PKC startte sterk. Met drie doelpunten op rij leek er weer even aansluiting gevonden te worden: 12-10.
Maar Dalto counterde en bracht het verschil weer naar vijf: 15-10.
Langzaam groeide er irritatie bij PKC, waar Steven de Graaf meer en meer een judoduel met zijn tegenstander onder de korf moest gaan uitvechten. De verder goed leidende scheidsrechter zag het op dat moment niet altijd even goed. Steven liet zich provoceren en dat leverde uiteindelijk geel op. Voor Jacko Vermeer reden om hem kort daarna te wisselen voor Erik Simons.
Ook Bart Cleyman en Jolanda de Kok werden gewisseld in een laatste poging het tij nog te keren.
Steeds wanneer PKC wist te scoren, wist Dalto weer te counteren, waardoor de aansluiting nooit meer gevonden kon worden. Echt soepel liep het niet aan Papendrechtse zijde, maar de vechtlust en inzet waren goed.

Inmiddels was in Nijeveen het tij gekeerd en stond Dos'46 voor tegen Fortuna. Het eindsignaal in Nijeveen kwam eerder dan in Driebergen, waardoor enkele minuten voor het einde beide supportersgroepen feest konden gaan vieren.

Ondanks de nederlaag van 25-22 plaatste PKC zich toch als vierde voor de play off's.
Daarin zal Koog Zaandijk, dat gewoon won en daarmee verrassend als eerste in de poule eindigde, de tegenstander zijn voor de Papendrechters. De andere play-off strijd zal tussen Dalto en Dos'46 gaan.  

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.