Zes voertuigen in botsing op A15

28 maart 2008

PAPENDRECHT – Rond de klok van 15.00 uur heeft donderdagmiddag 27 maart een kopstaartaanrijding plaatsgehad op de spitsstrook op de A15. Daarbij waren 5 voertuigen betrokken en raakten twee mensen gewond.
Een 47-jarige Bulgaar reed in zijn auto met aanhanger én lading op de A15 toen hij moest stoppen vanwege die lading. In de aanhangwagen stond een koelkast, wasmachine en gasfornuis. Toen de bestuurder constateerde dat de klep van de oven open ging, reed hij naar de spitsstrook waar hij stopte in de veronderstelling dat de rijstrook dicht was voor overig verkeer. Dit terwijl de spitsstrook op dat moment wel open was. Een 49-jarige man uit Alblasserdam kwam op dat moment aanrijden en moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen.  Deze bestuurder zette zijn gevarenlichten aan voor het achteropkomend verkeer. Twee auto’s achter hem remden ook op tijd maar de daarachter komende vrachtauto kon het niet meer aanremmen. Het gevolg was een kop-staartbotsing. De twee inzittenden van een van de auto’s raakten gewond. Het gaat om een 62-jarige man uit Rotterdam en zijn 59-jarige passier eveneens uit Rotterdam. Zij werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 62-jarige heeft een gekneusde knie, de 59-jarige moest een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven in verband met inwendig letsel. De Bulgaar kreeg een boete van 1500 euro.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.