Park Noordhoekse Wiel wordt groen en open

28 maart 2008

PAPENDRECHT – Het park Noordhoekse Wiel, het grootste park dat Papendrecht rijk is, is al geruime tijd toe aan een opknapbeurt. Dat is voor veel inwoners niet nieuw; het plan is vooraf uitgebreid in de publiciteit geweest. Omwonenden en andere geïnteresseerden hebben op grote schaal gereageerd. Maar het park kent vele gebruikers en gebleken is dat de meningen over het ideale park uiteen lopen en soms zelfs haaks op elkaar staan. Het is de taak van de gemeente de verschillende belangen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen.

Hoe gaat het park eruit zien? Algemeen uitgangspunt is: groen en open. De buitenste randen wordt groener, de rondgang verbetert en de paden worden opgeknapt.
Mede dankzij alle suggesties van gebruikers komt het opgeknapte park straks tegemoet aan de wensen van velen. Het idee is om het park in drie zones te verdelen:
• een natuurlijk gebied, waarin duidelijk herkenbare elementen van het Alblasserwaardse landschap terugkomen;
• een cultuur-historische zone, waarin het wiel en de weidemolen behouden blijven;
• een recreatief gedeelte met een boerderij, ruimte om te sporten, de hond uit te laten en te spelen.

Op de pagina’s Gemeentenieuws in het Papendrechts Nieuwsblad van woensdag 26 maart is de start van de inspraakprocedure aangekondigd: tot en met donderdag 10 april ligt de tekening van het concept-ontwerpplan met bijbehorende stukken ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen binnen die periode hun (aanvullende) zienswijze schriftelijk kenbaar maken bij de gemeente Papendrecht. Dinsdag 15 april vindt een openbare informatieavond plaats in De Spil, Stellingmolen 184, Papendrecht (start 20.00 uur, koffie staat klaar vanaf 19.30 uur).

Na afronding van de inspraaktermijn en verwerking van alle reacties neemt het college een definitief besluit en starten de voorbereidingen voor uitvoering na de zomer. Overigens wordt momenteel in het park al gewerkt aan het onderkomen van de hondenvereniging VVHP. Dit staat los van de verdere aanpak van het totale park.

De tekening is (in kleiner formaat) ook hier te bekijken. Op (telefonisch) verzoek stuurt de gemeente de tekening in A3-formaat toe. Voor de goede orde: alle ingediende reacties zijn nog niet op die tekening verwerkt. Naast de tekening liggen bijbehorende stukken ter inzage.

De afdeling Stedelijk Beheer van de gemeente Papendrecht verstrekt desgewenst meer informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.