Buurtbemiddelaars beloond met certificaat

26 maart 2008

PAPENDRECHT – Dinsdagavond 25 maart gaf Burgemeester de Bruin het officiële startsein van buurtbemiddeling in Papendrecht. Hij reikte hiermee diverse certificaten uit aan de buurtbemiddelaars. Zij deden een cursus buurtbemiddeling. Zij leerden hoe om te gaan met ‘’boze mensen in de wijk.’’ Het doel van deze cursus is dat de buurtbemiddelaars de problemen tussen mensen in de eigen omgeving proberen op te lossen en niet gelijk de politie waarschuwen.

Een van de buurtbemiddelaars reageerde na afloop dat een buurtbemiddelaar sociaal vaardig aangelegd moet zijn. Daarbij moet hij veel geduld hebben en een luisterend oor bieden.

foto: Kees Andriesse

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.