PKC tegen KVS

24 maart 2008

PAPENDRECHT - De openingsfase van de wedstrijd tussen PKC/Café Bar en KVS was rommelig en het duurde bijna vijf minuten voordat Saskia de Graaf de eerste bal door de mand kon laten vallen. Via Bart Cleyman, die weer aardig op schot bleek deze avond, werd het vanaf de stippositie 2-0.

KVS probeerde in deze fase met fysieke inzet nog bij te blijven, waarbij vooral de duels tussen Jelle den Dekker en Leon Simons opvielen. Bij 3-2 vond Leon het allemaal welletjes en met onder andere een fantastisch blok dat nog lang hard nadreunde, maakte hij zijn tegenstander duidelijk wie hier baas in eigen huis was, dit tot groot enthousiasme van het publiek. Het verzet van KVS was daarmee vrijwel verdwenen. Na 5-3 was het alleen nog maar PKC/Café Bar dat aan scoren toekwam in deze eenzijdige wedstrijd. Bij rust stond de teller op 11-3.

Oemenema werd er stil van en een deel wilde eigenlijk al naar huis gezien het steeds weer vragen naar “de weg naar Scheveningen” tijdens de rust. Ook in de beginfase van de tweede helft ging PKC/Café Bar onverstoorbaar door en liep uit naar 16-3. Pas halverwege de tweede helft, na ruim een half uur niet meer te hebben gescoord, kon KVS de korf weer eens vinden: 16-4. Na 19-6 hield PKC/Café Bar het voor gezien en nam het gas terug. KVS mocht haar blazoen wat oppoetsen en terugkomen tot 19-11 en 20-12.
In de slotsecondes ontstond er nog hilariteit, toen Leon Simons van ver uit het eigen verdedigingsvak de bal feilloos door de korf liet verdwijnen. Een fantastische “zespunter” had het resultaat kunnen zijn, maar zover zijn de spelregels gelukkig nog niet veranderd. Het bracht wel het scorebord even van de wijs en zelfs de uitslag naar Teletekst moest worden gecorrigeerd.

Het werd dus een belangrijke en noodzakelijke overwinning voor PKC/Café Bar, dat zich daarmee handhaaft in de top vier, waar alle ploegen nu op 23 punten staan. Fortuna dat thuis verloor van Dalto, volgt als vijfde met 22 punten. Pas volgende week zal duidelijk worden welke vier ploegen aan de play off’s mogen deelnemen, waarbij de wedstrijd Dos’46 – Fortuna de sleutelwedstrijd is. Wanneer de punten in Nijeveen blijven, zijn de resultaten van de overige wedstrijden niet meer belangrijk en is Fortuna uitgeschakeld. Maar Fortuna wil niet alsnog net mis grijpen en bij winst van de Delftenaren staat de ranglijst er ineens weer heel anders voor. Allen zullen er dus tot het bittere einde voor moeten gaan. Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.