Patrick Cronie stoot limiet voor het WJK

17 maart 2008

PAPENDRECHT - Passaat atleet Patrick Cronie heeft zichzelf een enorme dienst bewezen, door vroeg in het seizoen al de limiet te stoten voor het Wereld Junioren Kampioenschap (WJK). De WJK is van 8 t/m 13 juli 2008 in het Poolse Bydgosczc. Cronie zal zich daar gaan meten met de sterkste junioren kogelstoters van de wereld.

Al in de loop van dit winterseizoen liet Cronie een goede vooruitgang zien. Op 29 december kwam hij met 17,94 tot op ruim een halve meter van de gevraagde limiet van 18,52.

In de periode van de Nederlandse Kampioenschappen concentreerde Cronie zich vooral op het behalen van zijn zoveelste titel, hetgeen in Groningen bij de A junioren eind januari ook lukte. In februari miste Cronie in Gent net de finale bij de mannen senioren en werd hij 9e op de 7,26 kilo zware kogel.

Afgelopen weekend kwam Cronie in de laatste indoorwedstrijd van de Belgische atletiekvereniging Stax (in Gent) met de 6 kilo zware kogel (A junioren gewicht) uit op de geweldige afstand van 18,72 meter, daarmee de internationale en nationale limiet voor het WJK met 20 centimeter overschrijdend.
Tevens is hij met deze stoot op de aller tijden ( zijn de allerbesten van Nederland in de loop der jaren bij de A junioren) van een 5e naar een 3e plaats gestegen. Op dit moment moet Cronie nog twee atleten voor zich dulden uit de jaren 1997 en 2000 te weten Erwin Simpelaar (18.81 meter) en Rutger Smith (19.34 meter). Op 26 oktober 2008 heeft Patrick de mogelijkheid om in Enschede het record van Rutger Smith aan te vallen.

Vader en trainer Roy Cronie zag zaterdag zijn pupil in de 1e poging nog in de 17 meter laag blijven hangen. De 2e poging was het al direct raak met de 18,72. De vier laatste pogingen bleven iets achter in afstand. Waarschijnlijk was alle druk en concentratie weg, na het behalen van dit geweldige resultaat.
Met deze limiet op zak kan Cronie zich nu volledig gaan richten op het WJK, waar hij misschien wel in de voetsporen zal treden van Melissa Boekelman, die in 2006 in China wereldkampioene bij de junioren werd op kogel. Cronie traint samen met Boekelman in de nationale selectie onder leiding van Gert Damkat, die ook wel bekend is als trainer van Rutger Smith.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.