Jong en oud met elkaar in debat

06 maart 2008

PAPENDRECHT – Woensdagavond 8 maart heeft een jongerendebat plaatsgevonden in het Dienstencentrum van de SWOP in Papendrecht.

Diverse leerlingen van het Willem de Zwijger College namen het op tegen de 55 plussers. Het doel van het debat was om op een leuke en gezellige manier met elkaar te debatteren.

Diverse onderwerpen werden besproken; de eerste stelling luidde als volgt: "Jongeren kunnen geen normaal Nederlands meer schrijven en praten". Hierop werd flink gediscussieerd. De ouderen waren het geheel eens met deze stelling.
De tweede stelling: "Jongeren zijn gevaarlijker in het verkeer" wekte leuke reacties op. Roekeloos rijgedrag werd benoemd door de ouderen, terwijl de jeugd verklaarde dat ouderen minder besluitvaardig zijn wanneer de jaren toenemen.
De derde stelling was het meest actueel: "Moeten hangouderen net zo aanpakt worden als hangjongeren?" Hier was het laatste woord nog niet over gerept. De ouderen constateerden dat het van groot belang is hoe je de hangjongeren benadert. De jongeren daarentegen vinden het absurd hoe de politie omgaat met de hangjongeren. Een voor een worden ze uit elkaar gehaald en in de politiebus gedumpt.

Het was een interessant debat. Bij de jeugd waren de meningen verdeeld maar ze weken niet af van hun standpunt. De 55-plussers bespraken open en eerlijk hun visie op bepaalde hangjongeren en gaven de jongeren nog enkele tips.

Foto: Kees Andriesse

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.