PKC houdt een punt over aan treffen met Blauw-Wit

03 maart 2008

PAPENDRECHT - Achteraf was iedereen het er over eens: het publiek was de grote winnaar in het duel op zaterdag 1 maart dat geen echte winnaar zou krijgen.
Vooraf was het de vraag hoe de opstelling van PKC eruit zou zien. De schorsing van Leon Simons was bekend, maar Steven de Graaf was geblesseerd uit het duel met Koog Zaandijk gekomen. Donderdagavond liet Wim Scholtmeijer wegens ziekte de training aan zich voorbijgaan en vrijdag lag Bart de Wit nog met bijna 40 graden koorts op bed. Maar zij waren toch present in de Blauw Withal. Door de schorsing van Leon Simons had Bart de Wit de overstap naar het andere vak gemaakt en kreeg Bart Cleyman een plaats naast Steven de Graaf.

Ook in het begin liep het duel gelijk op: 2-2 na twee minuten, 4-4 na zeven minuten en 6-6 na twaalf minuten. Daarna liep Blauw Wit uit en gaf het een lesje in effectiviteit. Het noopte Jacko Vermeer na ruim een kwartier bij 10-7 een time-out te nemen. Aanvankelijk vertaalde dat zich nog niet op het veld, maar na 13-10 begon PKC langzaam terug te komen.
Bij de 13-11 hadden alle basisspelers uit Papendrecht de korf gevonden. De rust ging in bij 15-14. Voor Blauw Wit had Steffan Pang toen al zes keer gescoord, maar gezegd moet worden dat de helft van die productie vanaf de strafworpstip plaatsvond.

Vlak na het begin van de tweede helft werd de uitgebluste Bart de Wit vervangen door Detlef Elewaut. In die fase ging Blauw Wit er ook als een raket vandoor en tilde de stand na 35 minuten naar 19-14. Bij PKC was er teveel onrust in de vakken en te vaak ging de aanval door de schotklok heen. Daarna krabbelde de groenwitte brigade langzaam overeind. Daarbij hielp de scoreloze periode bij de Amsterdammers en elf minuten voor tijd kwam de gelijkmaker op het bord: 19-19.
Toen volgde een hectische fase, waarbij bijna om en om gescoord werd. Blauw Wit kwam via twee strafworpen op 21-19, maar PKC maakte weer gelijk: 21-21. Cindy van Eijk werd ingebracht voor Jolanda de Kok en zij maakte prompt 21-22. Met nog twee minuten zuivere speeltijd was de stand 25-25.
Een doorloopbal van Wim Scholtmeijer maakte 25-26, maar opnieuw egaliseerde Blauw Wit.
Met nog een halve minuut te spelen kwam Erik Simons in het veld voor Steven de Graaf en enkele seconden later leek Bart Cleijman de wedstrijd te beslissen: 26-27.
Maar het was uiteindelijk Marc Broere die zeven seconden voor tijd de eindstand op het bord bracht: 27-27. Derhalve een zinderende wedstrijd die meer spannend was dan goed, maar die de entree van vier euro zeker waard was.

Scores Blauw Wit: Steffen Pang (8x), Marc Broere (6x), Arjen Blankenstein (4x), Arjan Rietel (4x), Marijke van den Berg (2x), Kim Cocu (2x), Linda van der Veen (1x).

Scores PKC: Bart Cleijman (9x), Wim Scholtmeijer (6x), Mady Tims (5x), Bianca Joustra (2x), Bart de Wit (1x), Steven de Graaf (1x), Saskia de Graaf-Euser (1x), Jolanda de Kok (1x), Cindy van Eijk (1x).

Opstellingen. Blauw Wit (aanval): Marc Broere, Arjan Blankenstein, Fanny Doeves, Kim Cocu. (Verdediging): Steffan Pang, Arjan Rietel, Linda van der Veen, Marijke van den Berg.

PKC (aanval): Bart Cleijman, Steven de Graaf (60’. Erik Simons), Mady Tims, Saskia de Graaf. (Verdediging): Wim Scholtmeijer, Bart de Wit (33’ Detlef Elewaut), Bianca Joustra, Jolanda de Kok (45’ Cindy van Eijk).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.