Expositie bibliotheek officieel geopend

29 februari 2008

PAPENDRECHT - De expositie "Sectie AK stelt zich voor" is vrijdag 8 februari officieel geopend door wethouder Maria Zaal. In haar openingswoord benadrukte ze het belang van het werk dat de st. Culturele Raad Papendrecht voor amateurkunstenaars doet. Wie alle kleuren en vormen in deze expositie in zich opneemt, moet wel geïnspireerd raken, vond ze.

Blije voorzitter
De voorzitter van de stichting, Hans Hulswit, meldde dat hij een "blije voorzitter" was. Na een moeilijke tijd voor de CRP zit de organisatie weer in de lift. Dit werd het duidelijkst getoond door de nieuwe start van de sectie Amateurkunst, die sinds november 2007 in een geheel nieuwe bezetting werkt. Hulswit kondigde bovendien aan dat het stichtingsbestuur zal worden uitgebreid. De oproep die Piet Kaptein in de media deed om de gelederen te versterken heeft een heel goede respons gekregen. De voorzitter vertelde, dat er in de komende week gesprekken zullen plaatsvinden met een 12-tal geïnteresseerden.

Eigen werk
De tentoonstelling is samengesteld uit werken van de nieuwe leden van de sectie Amateurkunst van de stichting, die daarnaast nog veel meer activiteiten voorbereiden. De kunstwerken hangen sinds de eerste week van januari in de Openbare Bibliotheek in Papendrecht. De toegang is gratis.

Foto: Ruud van Mourik

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.