PKC verliest voor derde maal op rij in eigen huis

25 februari 2008

PAPENDRECHT - Voor PKC stond zaterdagmiddag het belangrijke treffen tegen Koog Zaandijk op het programma, een wedstrijd die gewonnen moest worden om een plekje bij de bovenste vier te kunnen vasthouden. Niet alleen de ploeg was zich daar goed van doordrongen, maar ook het publiek begreep het belang van deze wedstrijd. Ondanks de start van de voorjaarsvakantie waren velen naar de Oostpolder gekomen om PKC te steunen in deze belangrijke wedstrijd.

De eerste aanval liep vast, waarop Koog Zaandijk direct het initiatief nam en de 0-1 deed aantekenen. Er volgde daarna een furieuze openingsfase, waarin het vizier aan PKC-zijde op scherp stond. Na drie minuten spelen was het 3-1 en na vijf minuten 5-1 voor de groen-witten; een prima opening dus, tot volle tevredenheid van het thuispubliek.

Om onduidelijke redenen ging het daarna weer mis aan Papendrechtse zijde.
De verdedigende druk werd in die periode te slap en Koog Zaandijk kreeg veel ruimte om aan te leggen, waar de Noord Hollanders knap gebruik van maakten. KZ knokte zich via 5-4 naar 6-5 en 7-6 terug in de wedstrijd. Dertien minuten voor de rust, kwam KZ weer langszij PKC; 7-7.

De wedstrijd werd vervolgens steeds fysieker, waarbij de scheidsrechter niet altijd de juiste beslissingen leek te nemen, althans niet in de ogen van het groen-witte publiek. KZ leek daar de minste hinder van te ondervinden en stootte, voordat PKC zich weer hervond, door: na 7-8 werd het 7-9 en snel daarop 7-10.
Wat PKC ook probeerde, aan de inzet en felheid lag het deze middag zeker niet, KZ bleek niet te stuiten in deze fase. Bij 8-13 stond het verschil op vijf doelpunten, wat tot de rust kon worden behouden.
Ruststand: 10-15.

PKC kwam ongewijzigd uit de kleedkamer voor een inhaalrace in de tweede helft.
Maar voordat het daaraan echt kon beginnen, waren eerst de Zaandijkers weer aan het woord.
Bij 10-17 leek het verschil onoverbrugbaar te zijn geworden en vierde het supporterslegioen van KZ al een klein feestje.

Leon Simons probeerde de ploeg op sleeptouw te nemen, mekkerde tegen de scheidsrechter en kreeg prompt geel voorgehouden. Maar vanaf dat moment wist PKC wel de rug weer te rechten. Het werd 12-18 en 13-18, waarna Bart de Wit vanaf de stippositie de marge nog verder kon verkleinen. Hij miste echter faliekant, maar maakte dat even later wel goed met een fraai afstandschot: 14-18. Vervolgens brachten twee treffers van Leon Simons PKC, met nog goed acht minuten te spelen, weer binnen het bereik van Koog Zaandijk; 16-18.
Na de 16-19 wisselde Jacko Vermeer Bart de Wit en bracht Bart Cleyman in het veld, die prompt de 17-19 deed aantekenen.

Met nog drie minuten de spelen werd het 18-19 en leek alles nog mogelijk te kunnen zijn.
KZ wist de marge weer te vergroten naar 18-20, maar weer counterde PKC; 19-20.
De allerlaatste minuut bracht de beslissing; de jacht naar de bal leidde tot een overtreding, waarop de scheidsrechter slechts een strafworp kon toekennen aan KZ: 19-21.

Het tweede deel van de eerste helft, waarin PKC het heft uit handen gaf, bleek dus achteraf doorslaggevend. Voor de rest kan de ploeg in feite niets verweten worden: er was inzet, er was strijd en er was felheid, maar het bleek uiteindelijk niet genoeg. Hoewel het publiek een spannende wedstrijd voorgeschoteld kreeg in het fraaie thuiscomplex, overheerste er toch na afloop een zekere mate van teleurstelling en ongeloof.

Een derde nederlaag op rij in eigen huis, PKC gaat toch zeker geen fraai thuiscomplex krijgen?

Foto: Hans van den Broek

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.