PKC verliest nogmaals in eigen huis

14 februari 2008

PAPENDRECHT - PKC wilde zich, na de teleurstellende nederlaag afgelopen zaterdag in eigen huis tegen Dos’46, afgelopen woensdagavond revancheren door Fortuna uit Delft, de runner up van de afgelopen weken, met een nederlaag naar huis terug te sturen. Het vertrouwen, de wil en de motivatie om tot een goed resultaat te komen waren er, maar het geluk was uiteindelijk niet aan Papendrechtse zijde, mede omdat er ook niet altijd even slim met de situaties werd omgegaan. Een tweede nederlaag in enkele dagen tijd in eigen hal.... het is niet vaak gebeurd.

De openingsfase was als vertrouwd: binnen enkele seconden stond de 1-0 op het scorebord door een doorloopbal van Mady Tims, die afgelopen zaterdag op vrijwel alle fronten afwezig was.
Na de 1-1 brachten twee treffers van Leon Simons op rij, PKC vroeg op 3-1; een goed begin van de groen-witten, niets aan de hand dus….
Maar vervolgens kwamen de plaatsfouten en de “net niet” schoten van zaterdagmiddag weer terug in het spelbeeld. Fortuna profiteerde direct en kwam weer langszij (3-3) en voorbij (3-4).
Hoewel het aan Papendrechtse zijde niet soepel liep, waren er wel momenten van opleving waar de bal dan ineens wel in de korf paste. Na 4-4 ging het tot 5-5 gelijk op, waarna Fortuna, dat in die periode met scherp schoot, naar 5-7 kon uitlopen.
De wedstrijd zakte toen een periode helemaal in. Er kwam een fase waarin beide ploegen minutenlang niet tot scoren wisten te komen, de aanvalsacties slordig waren en er aan beide zijden te snel balverlies werd geleden. Aan PKC-zijde liepen de combinaties ineens stroef en enkele malen werd de schotklok niet gehaald of werden er “lijnfouten” gemaakt. Het is dat Fortuna in deze fase in de malaise meedeelde, anders was er voor rust al een grote achterstand voor de groen-witten aangetekend kunnen worden.
Nu kon het aanklampen en via Bart Cleyman en Wim Scholtmeijer tot 7-7 terug komen.
Het werd 8-8 en de rust leek met een gelijke stand te kunnen worden gehaald.
In de laatste seconden echter hervond Fortuna weer de scherpte en daardoor keek PKC halverwege ineens weer tegen een 8-10 achterstand aan.

Jacko Vermeer wisselde Bart Cleyman voor Steven de Graaf, in de hoop hierdoor meer rebound kracht te verkrijgen. Ook de openingsfase van de tweede helft was voor PKC: Bianca Joustra tekende de 9-10 aan en daarmee was de aansluiting weer verkregen.
Fanatiek en gedreven werd de gelijkmaker nagestreefd, maar het “goocheme” ontbrak, waardoor deze niet wilde vallen. Er werd te snel of te geforceerd geschoten, teveel ballen ketsten af of mistten de korf, terwijl de rebound veelal voor Fortuna was. En de Fortunezen profiteerden nu wel en via 9-12 liep het naar 10-13 uit.
Het was bevreemdend om te zien, hoe PKC vooral tegen zichzelf liep te knokken; vreemde fouten werden er gemaakt, maar ook als het wel lukte ineens fraaie acties.
PKC kwam weer terug via Leon en Wim: 12-13.

Opnieuw hing de gelijkmaker in de lucht, maar ineens leek de korf weer niet te raken. En als je zelf niet scoort, profiteert meestal de tegenstander door wel effectief raak te schieten: 12-15.
Jacko Vermeer moest iets doen en wisselde…. tot verbazing van veel supporters niet Mady Tims maar Saskia Euser voor Ilona van Eijk. Hij hoopte dus op “het moment” van Mady, dat altijd wel ergens in de wedstrijd komt, anders is het niet geheel duidelijk wat de bedoeling van deze wissel was.
Opnieuw kwam PKC tot één punt terug: 14-15 en opnieuw wilde de gelijkmaker niet vallen, ook al waren daar voldoende kansen voor: de 14-16 was weer een tegenslag.
Maar eindelijk, met nog goed vijf minuten te spelen, was het Leon Simons die met een vrije bal en een afstandschot PKC langszij Fortuna bracht. 16-16.

Het antwoord van de Delftenaren kwam na luttele sconden: 16-17. En Jacko Vermeer kreeg in eerste instantie zijn gelijk: Mady Tims bracht PKC weer langszij, waarna opnieuw Leon Simons, die sleurde en inspireerde, de 18-17 op het scorebord deed brengen met nog slechts drie minuten te spelen.
Fortuna wankelde op dat moment, maar kreeg hulp via de scheidsrechter door een wat makkelijk gegeven stip: 18-18. Onnodig balverlies bracht Fortuna weer in de gelegenheid tot scoren en dat liet de ploeg niet lopen: 18-19.
De tegenaanval die toen volgde werd de genadeklap. Mady wilde geforceerd binnen enkele seconden de gelijkmaker weer laten aantekenen, maar de bal ketste uit de korf, terwijl de organisatie nog niet stond. De rebound was dus voor de Delftenaren, die zich die kans niet lieten ontnemen: 18-20 met nog minder dan een minuut op de teller. Het feestje aan Delftse zijde kon beginnen.
Dat het uiteindelijk nog 18-21 werd was slechts van belang voor de statistieken.

Koog Zaandijk, dat met de rust nog verrassend gelijk stond met KVS, won uiteindelijk toch (24-18) en stoomt weer op naar de tweede plaats. NIC en Dos’46 deelden in Groningen de punten door een 25-25 gelijk spel. DeetosSnel verloor in eigen huis van Dalto: 15-23. Daarmee is van de voorspellingen weinig uitgekomen.

Dos’46 blijft koploper met 16 punten, Koog Zaandijk volgt met 15 en drie ploegen delen nu met 14 punten de derde plaats. Het kan nog wel eens heel erg spannend worden om een plaats in de play off’s überhaupt te bemachtigen. Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.