Commissie Samenleving besprak VVD-vragen over collectie Luigies

14 februari 2008

PAPENDRECHT- De VVD fractie had het college schriftelijk vragen gesteld over de opslag van de waardevolle collectie schilderijen in de opslag van het voormalige Museum De Rietgors. Uit de brief bleek dat men zich zorgen maakt over die opslag nadat het beroemde 'zilvervisje' had huisgehouden in de papieren onderdelen van de collectie. Onderzoek en herstel heeft de gemeente toen 30.000 euro gekost en dat wilde de fractie liever niet nogmaals voor de kiezen krijgen. Vanuit de samenleving kreeg de VVD-fractie de afgelopen meerdere malen signalen dat de wijze van conserveren van de collectie opnieuw tekort schoot.

Het college verzekerde de commissie dat alle onderdelen van de kunstcollectie nu -na een tijdelijke omissie waarbij het papieren archief in dezelfde ruimte werd opgeslagen als de schilderijen- door passend beheer een vergelijkbare fout voorkomen kan worden. Gevraagd naar de plannen voor de nabije toekomst liet wethouder Zaal weten dat, door het laten vallen van de grote nieuwbouwplannen voor het theater, ook het tentoonstellen van de collectie in dat theater, als mogelijkheid vervallen is. Er wordt naar nieuwe oplossingen gezocht. Hiermee heeft de VVD grote schade aan de collectie Luigies kunnen voorkomen.

Meer informatie, zie ook de website van de CU Papendrecht www.papendrecht.christenunie.nl en de website van de VVD Papendrecht: www.vvdpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.