PKC verliest topper in eigen huis

11 februari 2008

PAPENDRECHT - Op zaterdag 9 februari stond de topper PKC - Dos’46 op het programma, met als inzet de eerste plaats in de Korfbal League en daarmee een grote stap richting plaatsing voor de play offs.

De openingsfase verliep wat rommelig, waardoor de eerste aanvallen beiderzijds geen scores opleverden. Uiteindelijk was het Wim Scholtmeijer die de eerste bal van afstand door de korf liet vallen. Dos’46 scoorde snel tegen, onderschepte vervolgens weer snel de bal om de 1-2 te laten aantekenen. Vanaf dat moment liep PKC achter de feiten aan, wat tot nervositeit en slordige passing leidde. Dit uitte zich onder andere in twee gemiste strafworpen van Mady Tims, die normaal gesproken toch haarzuiver vanaf de stippositie is. De irritatie in de ploeg groeide en dat kwam het spel zeker niet ten goede. De scherpte was er niet, veel ballen draaiden net uit de korf en de rebound was steeds in het voordeel van de Nijeveners, die fysieke inzet daarbij niet schuwden. PKC wist nog een keer naast Dos’46 te komen bij 2-2, maar moest daarna toezien dat Dos’46 naar 2-5 uitliep. Dit verschil van 3 punten bleef tot de rust.
Via 3-6, 5-8, 7-10 werd het 8-11.

Direct na de pauze was het Mady Tims die de 9-11 deed aantekenen en leek er even een inhaalrace te kunnen worden gestart. Maar Dos’46 zette verdedigend veel druk, wat tot veel balverlies aan Papendrechtse kant aanleiding bleef geven, hetgeen de Nijeveners, die wel scherp in de afwerking waren, binnen tien minuten tijd naar 9-16 deed uitlopen.
Daarmee was de wedstrijd wel gelopen. PKC kon zich niet meer herpakken en bleef vooral ook tegen zichzelf strijden. Niets lukte meer en de teleurstelling liep steeds hoger op, de duels werden steeds fysieker.
Even was er paniek in de PKC-hal, toen Steven de Graaf in een duel neerstortte en naar zijn knie greep, maar gelukkig kon Steven weer opstaan en de wedstrijd voortzetten en bleek het allemaal wel mee te vallen.
Bij het eindsignaal stond 15-22 op het scorebord.

Teleurstellend voor PKC, dat een totale off day kende, en de groen-witte aanhangers, maar uiterst verdiend van de kant van Dos’46, dat een lesje effectief korfballen had gegeven aan de Papendrechters.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.