Olympia wint van Apollo Hoornaar

11 februari 2008

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag kwamen de jeugd B-turnsters van Olympia Papendrecht in actie in hun tweede poulewedstrijd. Tegenstander was dit keer Apollo Hoornaar en de Papendrechtse meisjes wisten ruim te winnen: 169.40 tegen 161.50. Het was een gezellige wedstrijd en er werd vlot geturnd. De Papendrechtse turnsters begonnen op brug niet zo stabiel en wisten dit toestel maar met 0.5 te winnen van Apollo. Veel foutjes die op de training niet gebeuren, slopen er nu wel in. Het volgende toestel was de evenwichtsbalk. Altijd lastig is dit evenwichtstoestel. Jessy Howe had de beste score van de wedstrijd op dit toestel met een 8.3. Ook Demi Acar deed het goed met een 8.1, ondanks een val met die moeilijke koprol. Op de sprong goede scores voor Olympia, veel turnsters lieten een overslag zien die met ruim 9 punten werd gewaardeerd. Ook de lange mat werden er oefeningen geturnd in het hoogste niveau van deze categorie.

Celeste de Vrij werd 1e in het algemeen klassement met 35.30 (onder meer door een 9.60 op sprong). Daphne Emck van Apollo werd 2e met 34.20. De derde plek was weer voor een Papendrechtse turnster: Demi Acar met 34.00. Voor Olympia turnden verder Noah Snel (14e met 29.80), Jessy Howe (4e met 33.60), Denise Molenwijk (5e met 32.80), Nanda Rietveld (17e met 27.10), Aranka Tubex (7e met 31.90), Alissa de Jong (15e met 29.60) en Tamara Tubbing (13e met 30.30). De volgende wedstrijd voor deze turnsters is volgende maand. Volgende week is het weer de beurt aan de jeugd A turnsters.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.