Blessure ontneemt Lieke Bakker kans op goed NK

05 februari 2008

PAPENDRECHT -In een redelijk sfeerloze Topsporthal in het Belgische Gent heeft Lieke Bakker niet haar meest gelukkig wedstrijd afgewerkt. De CALO studente zat na het tweede onderdeel van de NK meerkamp al langs de kant met een vervelende bilspierblessure.

Tijdens de enige test dit seizoen leek alles er nog goed uit te zien. Op horden zat ze met 9,62 sec goed in het veld der meerkampsters en met de 5,44 meter op ver staat Lieke zelfs hoog op de nationale ranglijsten.
Dit NK begon echter met pech en dat zou ook niet meer ophouden. De start van de horden werd verprutst door een 10-pas aanloop in plaats van de normale 8-pas. Het gemis aan aanvangssnelheid kon in het verdere verloop van de o zo korte 60 meter horden niet meer worden goed gemaakt. Met 10,01 sec begon de dag met een flinke, maar door haar klasse op de springnummers niet onoverbrugbare achterstand.

Na een lekkere inspringsessie gokte Lieke goed door op 1,56 te beginnen. Een hoogte die voor de latere nummer vier het eindstation bleek te zijn. Met wat meer moeite op de 1,59 en een prachtige 1,62 in één keer, had Lieke dan ook de achterstand op een groot deel van het veld ingehaald.
En toen sloeg het noodlot opnieuw toe. Op de eerste poging op 1,65 (PR) knapte er iets in Lieke’s rechter Gluteus Maximus (grote bilspier voor de kenners). De derde poging op deze hoogte bracht haar bijna nog wat extra punten, maar de lat werd er net afgeschampt.

Bij het instoten op kogel bleek alle kracht uit de inmiddels stijf geworden spier weggevloeid te zijn, waardoor Lieke, een illusie armer, genoodzaakt was zich voor het verdere toernooi af te melden.
De wedstrijd bij de A meisjes werd daarna een zeer spannend onderonsje voor de bij Passaat niet onbekende meiden Amanda Spiljaard en Nadine Broersen. Na onderdelen lang binnen twee punten van elkaar verwijderd te blijven, trok Amanda op de 800 meter de overwinning naar haar toe.
Bij de senioren ging de overwinning naar Eelco St. Nicolaas en Yvonne Wisse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.