Certificaat voor oudkomers en nieuwkomers

30 januari 2008
Certificaat voor oudkomers en nieuwkomers

PAPENDRECHT - Certificaat voor oudkomers en nieuwkomers Negenenveertig ‘oudkomers’ ontvingen dinsdag 29 januari een certificaat inburgering oudkomers van wethouder A. Vogel.

Hij reikte deze in de raadzaal van het gemeentehuis uit aan de deelnemers die het zogeheten inburgeringsprogramma voor oudkomers hebben voltooid.

Woensdag 30 januari reikt de wethouder aan achttien ‘nieuwkomers’ om 13.30 uur het inburgeringscertificaater in de raadzaal van het gemeentehuis uit, de achttien voltooiden het inburgeringsprogramma.

Het inburgeringsprogramma duurt een jaar en wordt afgesloten met een toets, die het inburgeringscertificaat oplevert.

Het certificaat bevordert de kans op een baan. De cursist die het certificaat ontvangt, heeft aangetoond de Nederlandse taal te beheersen en kennis te hebben van de Nederlandse maatschappij. Het niveau van die kennis is voldoende om een zelfstandig bestaan in Nederland op te bouwen. De bezitter van een inburgeringscertificaat wordt in bepaalde gevallen vrijgesteld van het afleggen van een zogenaamde naturalisatietoets. Die toets is een van de basisvereisten voor het krijgen van de Nederlandse nationaliteit. De 49 oudkomers die dinsdag 29 januari het certificaat ontvingen, hebben het programma eind 2007 afgerond. De nieuwkomers die woensdag 30 januari het certificaat ontvangen, hebben het programma in 2006 of 2007 afgerond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.