Des gezakt tot in de gevaren zone

28 januari 2008

PAPENDRECHT - 27 januari 2008. De mannen van DES hebben het zwaar dit seizoen in de hoofdklasse. Ze zijn inmiddels gezakt tot in de gevaren zone. Vandaag kwam middenmoter BFC-2 uit Limburg op bezoek.
Na een aantal nederlagen op rij was DES gebrand om vandaag de punten in Papendrecht te houden.

DES startte de wedstrijd sterk en nam direct een voorsprong van een paar punten. De Limburgers hadden ruim vijf minuten nodig om hun eerste punt te scoren. De Papendrechters speelde de eerste helft een klasse beter dan de reserves van BFC, want de jonge Limburgse ploeg had geen vat op DES. De voorsprong liep op tot zes punten. En met een stand van 16-11 in het voordeel van DES konden beiden ploegen de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft liep uit op een drama voor DES, terwijl de overwinning lage tijd voor het grijpen lag, lieten de Papendrechters de winst door de vingers glippen. Zeven minuten voor tijd kwam BFC gelijk met een 21-21 stand. DES, wat de tweede helft voortdurend grote moeite met de scheidsrechters had was niet langer opgewassen tegen de gretige Limburgers en die besliste de wedstrijd in de slotfase in hun voordeel met een 22-25 stand.
DES wist de tweede helft slechts 6 keer het het doel van de tegenstander te raken. Er werden in totaal 19 tijdstraffen van 2 minuten uit gedeeld waarvan DES er 11 voor hun rekening namen. Verder kregen beide partijen 3 x een gele kaart en aanvoerder Arie van de Graaf mocht door een rode kaart de rest van de wedstrijd vanaf de tribune volgen. Kortom een gemiste kans voor DES dat volgende week op bezoek moet bij het Haagse Hellas.

Foto: Jan Bezemer; "Mooie lob van Andre Kraaijeveld".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.