PKC nestelt zich weer aan de top

28 januari 2008

PAPENDRECHT - Met de wetenschap dat een kat in het nauw (Dalto) rare sprongen kan maken, kon een goed gevulde PKC-hal zich daarna opmaken voor een waar spierballengevecht tussen twee ploegen die wisten dat een overwinning deze zaterdagmiddag noodzakelijk was. Het werd een heerlijk korfbalmiddagje in Papendrecht met aan Driebergse kant Bob de Jong, die met zijn krachtige spierballen, liefst 15x wist te scoren, terwijl aan Papendrechtse zijde de ranke spiertjes van Mady Tims, zich lieten gelden door 9x de korf te treffen. Genieten dus in Papendrecht.

Ondersteund door de weer als ouderwets swingende huiskapel “de Slobbers” ging het in de eerste helft lange tijd gelijk op. Via 1-1, werd het 2-2 en vervolgens 3-3.
Daarna wist PKC voor het eerst een klein gaatje te slaan (5-3), maar Bob de Jong, die in grootse vorm verkeerde, liet Dalto met twee treffers weer aansluiten. (5-5).
Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft stond het nog steeds gelijk (10-10).
Het publiek kon genieten van prachtige hoogstandjes, met weer eens ouderwets mooi korfbal van twee kanten. Wim Scholtmeijer bracht PKC vervolgens binnen één minuut naar 12-10, waarna Steven de Graaf van grote afstand de 13-10 liet aantekenen. Daarmee was een klein verschil geforceerd, waarvan Dalto nooit meer wist terug te komen. Bij rust stond er 14-12 op de teller.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd nog lang spannend. Bart Cleyman, die weer langzaam zijn oude vorm lijkt terug te vinden, bracht PKC naar 15-12.
Dalto vocht als "een buldog" om het tij alsnog te keren, maar PKC wist de aanvallen met souplesse op te vangen en door zelf steeds snel tegen te scoren het verschil te bewaren.
Dalto had bij 16-14 nog hoop, maar via Steven de Graaf en Bart Cleyman werd het verschil op vier bepaald en was de wedstrijd in feite beslist.
Bob de Jong probeerde nog wel zijn ploeg terug te brengen met twee treffers op rij (20-18), maar vervolgens brachten drie treffers op rij van PKC-zijde de genadeklap toe aan de Driebergers:
23-18. PKC kon de wedstrijd daarna rustig uitspelen. Eindstand: 28-25.

Het werd dus een belangrijke overwinning voor PKC, zeker toen de overige uitslagen bekend werden. NIC verspeelde een punt tegen Deetos (24-24) en komt daarmee op drie punten achterstand op PKC. Fortuna, dat in een zelfde situatie als Dalto verkeerde, wist Dos’46 op afstand te houden (20-15) en behoudt daarmee uitzicht op een mogelijke plek in de play off’s.
Het verlies van Dos’46 brengt PKC nu langszij de Nijeveners, waardoor de “vertrouwde” koppositie halverwege het Korfbal League seizoen weer werd bereikt.

Volgende week is er rust op het hoogste niveau vanwege de interland tegen België, waarna op 9 februari in de PKC-hal de strijd zal losbreken om de hegemonie in de Korfbal League kan losbarsten. Ook dat wordt weer een wedstrijd om naar uit te kijken.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.