Goud en brons voor Passaat atleten tijdens NK atletiek indoor

28 januari 2008

PAPENDRECHT - Afgelopen zondag heeft Patrick Cronie tijdens de Nederlandse indoor kampioenschappen voor A junioren met ruime voorsprong een gouden medaille gehaald bij het kogelstoten met een worp van 17.28 meter. Op zaterdag had hij al op uitnodiging deelgenomen aan het Bart Kappenburg gala waar hij met de senioren kogel een afstand van 14.77 meter wist te bereiken. Helaas voor het publiek en de atleten, had de wel aanwezige Rutger Smith wegens een blessure bij dit gala af moeten zeggen. Bij het polshoogspringen haalde Patrick Geluk een bronzen medaille met een hoogte van 4.06 meter. Pamela Kiel wist bij de meisjes A een bronzen medaille te halen bij het kogelstoten met een afstand van 12.40 meter. In haar eigen leeftijdscategorie haalde zij met de lichtere kogel een afstand van 15.75 meter en hiermee overtuigend de eerste plaats. Bij de senioren wedstrijd was er een derde plaats bij het polshoogspringen voor Jeroen Janssen met een hoogte van 3.70 meter. Tussendoor nam hij zelfs nog deel aan de 200 meter waar hij de grens van 25 seconden net niet wist te doorbreken (25.039s). Frank Everaarts wist bij de 200 meter series de finale als vierde te halen (24.065s) maar had in de finale net te weinig energie over om het podium te halen.

Andere uitslagen:
Junioren A: Verspringen Sanne Korteland 4.78m, Kogelstoten Sander Janssen 10.61m Junioren B: Hoogspringen Yannick Paalvast 1.55m, Kogelstoten Yannick Paalvast 9.30m Junioren D: Hoogspringen Lars Paalvast 1.40m, Kogelstoten Lars Paalvast 9.19 Senioren : 200m Matthias Otter 25.242s, 60 meter Sander Lissenburg 8.01s, Frank Everaarts 7.52s, Paul Bezemer 7.81s, Verspringen Matthias Otter 5.65m.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.