Tae kwondo club Papendrecht Nederlands kampioen rijker Marino v/d Ruit

21 januari 2008

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag waren de Nederlandse kampioenschappen taekwondo in Dordrecht. Het was een druk bezocht toernooi uit heel Nederland.Taekwondo club Papendrecht deed hier met drie A-junioren aan mee.Ze vielen alle drie in de prijzen. Marino van de Ruit 16 jaar mag zich Nederlands kampioen noemen.Hij behaalde de eerste plaats bij A-junior -68kg. In de kwart finale wist hij zijn tegenstander binnen 30 seconde met een technische knock-out uit te schakelen. Bij zijn halve finale ging het er hard en specatulaire aan toe, en wist hem met volle overgave te winnen. Zijn finale partij wist hij met maar liefs -1-6 te overwinnen(met 7 punten verschil,einde partij). Renaldo Ziel 16 jaar behaalde de derde plaats bij A-junior -63kg. De kwart finale wist hij met grote overtuiging te overwinnen. De halve finale was een nek aan nek race, helaas heeft renaldo de finale niet weten te behalen. Kay Punt 16 jaar behaalde de derde plaats bij A-junior -48kg. De halve finale was ook een zware partij voor Kay. Hij wist hem tot het laatste 20 seconden met 1 punt voor te staan, maar moest hem net voor einde toch verliezen. Taekwondo club Papendrecht is zeer trots voor het behalen van deze plaatsen op de Nederlandse kampioenschappen.