PKC knokt zich naar 3e plaats

14 januari 2008

PAPENDRECHT - In de directe omgeving van de Oostpolder was zaterdagmiddag al vroeg geen parkeerplaats meer te vinden.
Velen waren naar Papendrecht gekomen voor de streekderby tussen PKC en Deetos in de verwachting dat het dit jaar wel weer eens een spannende strijd zou kunnen gaan worden. Deetos doet het immers beter dan de afgelopen jaren en bij winst zou de ploeg van Bram van Geffen zich naast PKC kunnen knokken en daarmee een plek bij de eerste vier kunnen bewerkstelligen.
PKC moest winnen om zich in de top te handhaven en verder afstand te nemen van de nummer vijf op de ranglijst.
De ambiance met een bomvolle hal was prima en toen de ploegen kort voor half vier werden voorgesteld, was de spanning voelbaar.

PKC kende een voortvarende start: Bart de Wit en Saskia de Graaf brachten de Papendrechters snel op een 2-0 voorsprong. Maar Deetos kon zich terug in de wedstrijd knokken, geholpen door slordigheden aan Papendrechtse zijde, waar teveel plaatsfouten werden gemaakt in die periode. Via 2-2 wisten de Dordtenaren vervolgens door de stoten naar een 2-3 voorsprong en leek er een spannende middag te kunnen gaan volgen.
Terwijl het publiek er eens goed voor ging zitten, bracht Bart de Wit de stand weer in evenwicht (3-3) en kon de wedstrijd opnieuw beginnen. Er volgde een periode waarin Deetos de korf even niet wist te vinden, waardoor PKCnaar 6-3 en 7-4 kon uitlopen.
Deetos probeerde de aansluiting te vinden en leek bij 8-6 daarin ook te slagen. Maar de 8-7 kwam niet en in de slotfase van de eerste helft bleek PKChet vizier weer op scherp te krijgen. Met vier treffers op rij werd het in korte tijd ineens 12-6. De rust kwam met 12-7 op het scorebord.

Jolanda de Kok, onopvallend maar wel vrijwel foutloos spelend, bracht PKC naar 13-7, waarmee het Dordtse verzet gebroken leek te zijn. Hoewel de concentratie aan Papendrechtse zijde vervolgens wat af nam (wat zich o.a. illustreerde door een gemiste strafworp van Mady Tims), wist Deetos daarvan niet te profiteren.
Pas bij 17-10 wisten de Dordtenaren zich op te richten en zich tot 17-14 terug te knokken. Bij de Dordtse aanhang kwam er even iets van hoop…. Maar de inhaalrace stokte hier en vervolgens bleek het klasse verschil tussen de beide ploegen toch groot; PKC gaf in de slotfase gas en met enkele fraaie treffers op rij werd de eindstand op 21-14 bepaald. Foto: Peter Besemer.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.