Aangehouden na woninginbraken in Stellingmolen

10 januari 2008

PAPENDRECHT – De politie heeft in de nacht van donderdag 10 januari op vrijdag 11 januari een 41-jarige man en zijn 19-jarige zoon uit Papendrecht en een 52-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Stellingmolen.

Ze worden verdacht van in ieder geval twee woninginbraken in de buurt. Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie melding van bewoners in de Stellingmolen die wakker waren geworden van lawaai aan de voorzijde van hun woning.

Op het moment dat ze het licht aandeden, stopte het lawaai. Eenmaal beneden bleek er ingebroken te zijn in hun huis.

Er was een raam geforceerd waarna de inbrekers binnen een tas hadden weggenomen. De politie was na de melding snel ter plaatse en stelde een onderzoek in, in de omgeving. In een brandgang werden verdachte personen gezien die een andere woning binnengingen in de Stellingmolen.

Het bleek een bekend adres voor de politie te zijn waar de 41-jarige verdachte en zijn 19-jarige zoon – beiden veelpleger – wonen.

In de woning trof de politie ook de derde 52-jarige verdachte. In de woning vonden de agenten sporen aan die overeenkomstig waren met sporen bij de woninginbraak van die nacht in de Stellingmolen. Vervolgens verraadden de inbrekers zichzelf op het moment dat een van de agenten het mobiele nummer belde van het mobieltje dat in de tas van de gedupeerde bewoners zat toen die werd gestolen.

De telefoon ging af in de woning. Na onderzoek in het huis vonden de agenten deels de gestolen spullen terug. Op de route tussen de woning waar werd ingebroken en het huis waar de verdachten werden aangetroffen werden nog meer gestolen spullen aangetroffen.

Zo kwam de politie er ook achter dat bij nog een andere woning in de Stellingmolen was ingebroken via een raam. De bewoonster werd wakker gemaakt en die constateerde dat er autosleutels en bankpasjes waren gestolen. De auto stond er nog wel maar alle portieren waren open.

De pasjes werden op de parkeerplaats teruggevonden. De politie deed de auto weer op slot. Het voertuig zal onderzocht worden op sporen door de Unit Forensische Opsporing. De drie verdachten werden in verzekering gesteld.

Bij hun fouillering kwam er ook nog geld tevoorschijn dat ze bij de woninginbraken hadden buitgemaakt. Dit is in beslaggenomen en gaat terug naar de bewoners.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.