PKC behoudt aansluiting met subtop

17 december 2007

PAPENDRECHT - De nederlaag verleden week bij Koog Zaandijk (dat overigens dit weekend bekwaam ook Dalto opzij wist te zetten) had de gemoederen bij PKC/Café Bar hoog doen oplopen. Afgelopen dinsdag werd de training dan ook vervangen door een uitgebreide praatsessie, waarin getracht werd alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Want PKC/Café Bar wist dat het moest winnen afgelopen zaterdag van Blauw Wit, om aansluiting bij de (sub)top te houden.

Zonder Jacko Vermeer (voor hem zat Marc Sijstermans op de bank) en Suzanne Struik en zonder Belgische inbreng (vanwege vormverlies) werd het afgelopen zaterdag een wat vreemde, maar uiteindelijk wel succesvolle wedstrijd. De openingsfase was rommelig van twee kanten en het duurde enkele minuten voordat PKC/Café Bar dan uiteindelijk de score wist te openen. Vanaf de stippositie mocht Mady Tims aanleggen en kwam de 1-0 op het scorebord. Hoewel de combinaties niet vloeiend waren, wist PKC/Café Bar vervolgens naar 4-0 uit te lopen. Bijna een kwartier bleef Blauw Wit zonder score, wat voor Heman van Gunst aanleiding was om een time out te vragen. En dat niet zonder resultaat: ineens gingen de Amsterdammers scoren en binnen enkele minuten stond het 4-3 en hing de gelijkmaker in de lucht.

Een mooie omdraaibal van Jolanda de Kok gaf weer even wat lucht, maar brak het verzet van de Amsterdammers niet. Via 5-3 en 6-4 kwamen de Amsterdammers weer terug tot 6-5. Een ongelukkige botsing in de paalzone leidde tot een strafworp voor Blauw Wit, dat deze kans natuurlijk niet onbenut liet: 6-6 met nog goed vijf minuten te gaan tot de rust. PKC/Café Bar knokte wel, maar wist door goed verdedigen van de Blauw-Witters niet echt vrij te komen, waardoor het scoren stokte. Blauw Wit profiteerde en liep uit naar 6-8. Via opnieuw Jolanda de Kok en Leon Simons wist PKC/Café Bar nog voor de thee terug te komen in de wedstrijd. De rust ging in met 8-8, waarmee de wedstrijd nog alle kanten op leek te kunnen gaan.

Waar het scoren in de eerste helft moeizaam op gang kwam, startte de tweede helft furieus. Bart de Wit bracht PKC/Café Bar met de eerste aanval weer op voorsprong, waarna Saskia de Graaf het verschil weer op twee punten kon brengen: 10-8. Na 12-10 werd het vervolgens met twee treffers op rij van Leon Simons, die probeerde de ploeg op sleeptouw te nemen, 14-10. Waar in de eerste helft Blauw Wit nog mocht terugkomen, hield PKC/Café Bar nu de deur gesloten. Het verschil werd vijf treffers toen Mady Tims opnieuw vanaf de strafworpstip mocht aanleggen. Dit verschil bleef staan tot 20-15 kort voor het einde van de wedstrijd.

Blauw Wit gaf het verzet toen op, waarna de aanvallen bij PKC/Café Bar ineens soepeler gingen draaien en er in luttele minuten kon worden uitgelopen naar 25-15 (met in de slotseconde een fantastisch afstandschot vanaf de middenlijn van Wim Scholtmeijer)

Hoewel de uitslag anders zou doen vermoeden, was er nog zeker geen sprake van superioriteit van apendrechtse zijde. Wel stond er nu een collectief, dat met elkaar hard probeerde te werken voor de overwinning. Dat dit lukte, had deze zaterdag echter nog meer met gemis aan schotkracht bij Blauw Wit te maken, dan met ineens uitstekend spel van de zijde van PKC/Café Bar, dat echter wel deze zaterdag vooruitgang vertoonde.

A.S. woensdag wacht de Papendrechters opnieuw een belangrijk treffen, in Delft tegen Fortuna. Ook de Delftenaren worstelen met de vorm in vergelijking meer voorgaande jaren en verloren zaterdag thuis van koploper NIC (15-17) en staan net als PKC/Café Bar met 4 punten uit 4 wedstrijden samen met Deetos op een gedeelde vierde plek. Wie a.s. woensdag wint, behoudt de aansluiting, terwijl de verliezer een klein gaatje zal moeten laten vallen. Koog Zaandijk bewees in Driebergen, dat de overwinning verleden week op PKC/Café Bar geen toevalstreffer was: Dalto moest in eigen huis, na een doelpuntrijk treffen, het hoofd buigen voor KZ (27-32) en beleeft met 3 punten uit vier wedstrijden net als de Papendrechters een vreemde opening van de Korfballeague dit seizoen.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.