Boskalis en Van Oord leggen Tweede Maasvlakte aan

14 december 2007

PAPENDRECHT - Heden heeft opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam nv bekend gemaakt voornemens te zijn de aanlegwerkzaamheden voor Maasvlakte 2 te gunnen aan een consortium van Koninklijke Boskalis Westminster nv uit Papendrecht en Van Oord nv. Ondertekening van het contract vindt begin volgend jaar plaats.

Het consortium gaat tussen 2008 en 2013 het eerste deel van Maasvlakte 2 aanleggen. De werkzaamheden omvatten de aanleg van een zeewering, de eerste haventerreinen, 2,5 kilometer havenkade en de wegen en spoorwegen die nodig zijn om Maasvlakte 2 te ontsluiten. Na oplevering van de werken gaat het consortium ook de eerste vijf jaar onderhoud aan Maasvlakte 2 verzorgen. Met het contract is in totaal ongeveer € 1 miljard gemoeid. Het aandeel van Boskalis hierin bedraagt 50%.

Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis:
“We zijn verheugd en trots dat we als Hollands bedrijf dit grote werk in ons eigen land mogen uitvoeren. Met de Tweede Maasvlakte bevestigt Nederland zijn leidende positie als waterbouwende natie.”

Meer informatie over Maasvlakte 2 kan worden gevonden op www.maasvlakte2.com. Het Maasvlakte 2 project hangt samen met de groeiende mondiale transportstromen van containers en grondstoffen. Belangrijke groeifactoren hiervan zijn de wereldeconomie en de stijgende internationale handelsvolumes. Gelijksoortige projecten worden op alle continenten ontwikkeld, bijvoorbeeld in Abu Dhabi, Brazilië, het VK, Duitsland, de VAE, Korea en Australië.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.