Avond Dorpsbehoud druk bezocht

07 november 2007

PAPENDRECHT - Ze waren weer van heinde en verre gekomen, de donateurs van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht. Ook veel niet-donateurs waren geïnteresseerd in de onderwerpen van de jaarlijkse avond van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, met als thema :”Mag ‘t ’n onsie meer zijn?”
In een bijna uitverkocht Theater de Willem keken de 460 bezoekers naar het dorpsjournaal, waarin onder andere stil werd gestaan bij de beeldbepalende panden, die het afgelopen jaar waren opgeknapt en daarmee het predikaat “goedgekeurd door Dorpsbehoud” verdienden. Aan de hand van oude en nieuwe afbeeldingen werden de veranderingen rondom De Meent besproken. Maar ook de activiteiten van Dorpsbehoud kwamen aan bod, zoals de nieuwbouw van het Oude Veer, die mede door.Dorpsbehoud een dijkvriendelijk karakter kreeg en de door Dorpsbehoud verijdelde plannen van de gemeente om aan het Bosch woningen met plaatstalen gevels te bouwen.
De bekende amateur-archeoloog Cees van der Esch liet zien, wat er zoal in de bodem van het gebied van de oude Meent was gevonden, zoals serviesgoed en eetgerei van eeuwen oud, maar ook voorwerpen, waarvan de gebruikswaarde duidelijk werd uitgelegd.

De voor en na de pauze vertoonde serie met plaatjes van verdwenen winkeltjes, anekdotes over middenstanders en ambulante handelaren werden met enthousiasme bekeken en op verzoek werd het gesproken woord aangevuld of verbeterd door de bezoekers, die zich naar hartelust bemoeiden met de voorstelling. Er werd op verzoek meegezongen met “n versie”, waarbij weer een andere bezoeker zorgde voor passend bijgeluid, kortom, het was een feest der herkenning.
Vooral de niet meer in Papendrecht woonachtige donateurs genoten in de pauze van het weerzien met oude bekenden.
Tot besluit werd menig traantje van ontroering weggepinkt toen de speciaal door medewerker Arie van Dijk voor deze avond gemaakte presentatie met Papendrechtse afbeeldingen bij het welbekende lied “Het Dorp”van Wim Sonneveld werd vertoond.
Na afloop mocht het bestuur vele complimenten in ontvangst nemen. Die reacties, gevoegd bij de verkoop van veel artikelen zoals boeken en andere oud-Papendrecht artikelen, waren er de oorzaak van, dat niet alleen de bezoekers, maar ook het bestuur zeer tevreden huiswaarts togen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.