De opening van ons nieuwe winkelhart

24 oktober 2007

PAPENDRECHT - Vrijdag 26 oktober zal Burgemeester Cees de Bruin samen met Daan van der Vorm (directeur/eigenaar van VORM Holding BV en NEXT Real Estate B.V.), Erik Erenst (directievoorzitter van Achema Vastgoed) en Peter Brandenburg, (voorzitter van de winkeliersvereniging van de Meent) het nieuwe winkelhart, winkelcentrum de Meent officieel openen.

Het Project:
Het project omvat circa 20.000 m² nieuwe winkelruimte alsmede 149 appartementen en een parkeergarage voor 560 auto’s.

De winkelruimte is bijna geheel verhuurd aan huurders zoals JUMBO, C&A, Xenos, Esprit, Bas van der Heijden, ETOS, Prego IJssalons, Street One, Miss Etam en een keur van lokale ondernemers. De winkels zijn verhuurd door WPM Planontwikkeling uit Den Bosch. WPM is medeverantwoordelijk voor de planontwikkeling. De winkels zijn als belegging ondergebracht in een joint venture tussen NEXT Real Estate B.V. en Achmea Vastgoed, die de aankoop heeft verricht namens het Pensioenfonds voor de Landbouw.

Van de 149 appartementen zijn er 111 direct verkocht, Achmea Vastgoed heeft 38 stuks aangekocht ten behoeve van verhuur. De parkeergarage is aangekocht door de Gemeente Papendrecht. De garage omvat zowel consumenten-parkeerplaatsen als stallingplaatsen ten behoeve van de bovengelegen appartementen.

Ontwerp:
De ontwikkelings- en realisatieperiode bedroeg circa 6 jaar. In deze periode zijn alle eigendommen van de voormalige eigenaren aangekocht, is het bestemmingsplan ingrijpend aangepast en heeft de ontwikkelaar een ontwikkelings-overeenkomst met de Gemeente gesloten. Vooral het op één lijn brengen van alle eigenaren en huurders heeft veel tijd gekost. Uiteindelijk is gekozen voor een integraal nieuw centrumplan, waarbij de sloop van het oude centrum uitgangspunt was. Om gedurende de realisatieperiode toch een verantwoord winkelaanbod in het centrum te hebben, is gekozen voor een tijdelijke winkelvoorziening van ruim 8.000 m².

AGS Architecten uit Heerlen is gekozen voor hun opvallende ontwerp waarbij het polderniveau en het dijkniveau ten behoeve van de winkels natuurlijk in elkaar overlopen. Ook het ontwerp van de binnentuinen van de woningen zijn een opmerkelijk detail van het plan. De Gemeente heeft met bureau B&B uit Amsterdam gekozen voor een opvallend ontwerp van de buitenruimte met talloze trappen, opvallende verlichting en een gebakken klinker voor het straatwerk.

Toekomst:
Momenteel wordt nog gewerkt aan ondermeer de huisvesting van Lidl en een aanvullende parkeergarage. In de loop van 2008 zal ook worden gestart met de inrichting van de Markt met ondermeer een modemall van 3.000 m² van Voorwinden, diverse horecagelegenheden en nieuwe woningen. De locatie van de tijdelijke winkelvoorziening zal door VORM Ontwikkeling worden ingevuld met appartementen met een voorzieningenstrook ten behoeve van zakelijke en wellicht medische dienstverlening. Naar verwachting zal het centrum rond 2011 in het geheel zijn afgerond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.