Commissie en raad behandelen voorstel Sportcentrum

19 oktober 2007

PAPENDRECHT - Woensdag 31 oktober om 20.00 uur bespreekt de raadscommissie Samenleving het voorstel voor een nieuw Papendrechts sportcentrum dat het college van burgemeester en wethouders voorlegt aan de gemeenteraad. Donderdag 15 november wordt het vervolgens behandeld in de gemeenteraad.
In de Rapportage Definitiefase sportcentrum Lange Tiendweg staat de onderbouwing van het voorstel. Dit is tot stand gekomen na zorgvuldige onderzoeken en kostenberekeningen die de gemeente, ook naar aanleiding van de honderden suggesties en ideeën uit de Meespraak, heeft uitgevoerd.

Drie Alternatieven, drie budgetten
Vooraf waren al enkele minimumeisen aan het sportcentrum gesteld. Op basis van de Meespraakreacties, de financiële mogelijkheden en alle onderzoeken zijn drie alternatieven opgesteld. Alternatief 1 voldoet aan de minimumeisen en bevat een 50-meter buitenbad en uitbreiding van de ligweide. Het tweede Alternatief is iets uitgebreider en het derde nóg uitgebreider. Aan elk Alternatief hangt uiteraard een ander prijskaartje.

Nieuwe ontwikkelingen
Na de Meespraak dit voorjaar kwam een projectontwikkelaar met een plan. Kort gezegd komt dat hierop neer: zet huizen op de plaats waar nu het zwembad en de sporthal staan, en bouw het nieuwe sportcentrum op het terrein van het Golden Tulip Hotel. Het extra geld dat binnenkomt voor de grond met huizen erop, zou de gemeente kunnen gebruiken voor een betere kwaliteit van het sportcentrum.

Of dit plan écht uitvoerbaar is, moet nog blijken. Burgemeester en wethouders willen dit de komende maanden samen met de projectontwikkelaar onderzoeken; hiervoor hebben zij groen licht gevraagd aan de gemeenteraad.

Tijdens de Meespraak voor het nieuwe sportcentrum heeft de gemeente honderden wensen, vragen en ideeën kunnen noteren. Die zijn in juni dit jaar gebundeld in De Aftrap en gepresenteerd aan belangstellenden. Inmiddels is Het Vervolg gereed, met de antwoorden op de uitkomsten van de Meespraak. Het Vervolg is te lezen op (en/of te downloaden van) www.papendrecht.nl/sportcentrum. Het is mogelijk bij de gemeente een papieren versie aan te vragen. Ook de Rapportage Definitiefase sportcentrum Lange Tiendweg is te vinden op de site.

Direct bij de Meespraak betrokken sportverenigingen en scholen krijgen zowel Het Vervolg als de volledige Rapportage toegestuurd. Andere Meesprekers en omwonenden krijgen een informatieve nieuwsbrief. Ook die nieuwsbrief staat op de al eerder genoemde website.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.