PKC wint hoofdklasse C

15 oktober 2007

PAPENDRECHT - In een fantastisch en een nog heerlijk verwarmend najaarszonnetje werd de laatste veldwedstrijd in de hoofdklasse van de eerste helft veldcompetitie gespeeld.
Het was dan ook heerlijk toeven op de Oostpolder, ook al stonden er nauwelijks belangen op het spel.

Het balkon stond redelijk vol en zag in de eerste helft twee ploegen die volledig gelijkwaardig bleven en zich zeker niet overmatig inspanden.
Via 2-2 liep de score gelijk op tot 7-7, zonder dat één van de ploegen een klein gat van twee punten of meer wist te forceren. Net voor het rustsignaal was het Saskia de Graaf-Euser die van afstand voor de 8-7 zorgde, waardoor PKC/Café Bar met een kleine voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Na de rust kantelde de wedstrijd volledig. Fortuna bleef in een te laag tempo spelen en wist nog slechts tot één score te komen.
PKC/Café Bar daarentegen wist beter de korf te vinden, zonder echt het gas op de plank te hoeven duwen. Het kon simpel uitlopen via 10-7 naar 12-7 halverwege de tweede helft. Fortuna bleek het spoor volledig bijster te zijn, getuige een gemiste strafworp op dat moment. Ondanks diverse wissels konden de Delftenaren nooit meer de aansluiting vinden. Via 13-8 wist PKC/Café Bar in de slotfase nog uit te lopen naar 16-8. (Foto's in de bekende foto albums)

Hierdoor eindigt PKC/Café Bar als de nummer één in de hoofdklasse C.
Fortuna eindigt als tweede in deze poule.
Door winst op Dos/WK werd HKV/OE derde en Dos/WK derhalve vierde. Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.