Drechtstreek 1 - SC Emma 1

08 oktober 2007

PAPENDRECHT - Een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten, zo moeten trainer en spelers van Drechtstreek hebben geconcludeerd na de pijnlijke nederlaag tegen het tot zaterdag toe nog puntloze Sc Emma uit Dordrecht. Wat een wedstrijd moest worden om de tweede plaats te behouden eindigde in klinkende een 1-3 overwinning voor Emma. Er waren zoveel Drechtstreek spelers die hun dag niet hadden dat er voor het thuispubliek weinig te genieten viel.

Drechtstreek ging eigenlijk sterk van start en wist zich de nodige kansen te creëren, maar een verkeerde terugspeelbal van Mart Witvliet in de 12e minuut van de wedstrijd leidde het debacle in en tien minuten later stond de 0-2 al op het bord. Drechtstreek kreeg daarna meer dan een handvol kansen maar was niet in staat om die te benutten door ze één voor één naast of ver over het doel van Emma te schieten. Emma kwam zelfs nog op 0-3 en een kort voor rust door Stefan Jonkman genomen strafschop werd zo zacht ingeschoten dat hij eenvoudig gestopt kon worden door de prima keepende Emma keeper.

De tweede helft vertoonde het zelfde spelbeeld met veel kansen aan Drechtstreek zijde, maar ook toen slaagde Drechtstreek er niet in te scoren totdat een kort voor het einde een tweede strafschop wel verzilverd door Hans Keesmaat. Al voetballend wist Drechtstreek zich een groot aantal zeer goede doelkansen te creëren, maar zo effectief als Emma met de kansen omging, zo slecht deed Drechtstreek het. De ploeg bleek niet in staat om ook maar een enkele kans in een doelpunt om te zetten. Tel daarbij op de matig presterende verdediging en het debacle is daar: 1-3 thuis tegen de hekkensluiter Emma.