VV Papendrecht rukt op naar 2e plaats

02 oktober 2007
VV Papendrecht rukt op naar 2e plaats

PAPENDRECHT - Papendrecht startte met de gebruikelijke strijdwijze tegen SV Meerssen dat nog de (verloren) bekerwedstrijd van afgelopen donderdag, tegen Deurne, in de benen gehad moet hebben. Opvallend in de opstelling was dat Giovanni Ada geposteerd stond als rechts back. In het begin ging het nog gelijk op en kregen de gasten nog een paar mogelijkheden, maar door te treuzelen bij de aanname werd het geen kans. Bij Papendrecht kreeg Albertino Rosario al na 2 minuten spelen de kans op de openingstreffer maar keeper Dave Meijers laag toen nog in de weg. In het eerste kwartier kreeg Bas Verhoeven ook twee schietkansen op aangeven van Samir Acharrat. Beide pogingen ging maar net naast. Met de dribbels van Beek had de verdediging van Meerssen ook de grootste moeite. Na een klein half uur schoot Samir bij de eerste paal nog hard naast. Even later werd een voorzet van Beek wel verzilverd en binnengekopt door Albertino Rosario: 1-0.

In de tweede helft kreeg Papendrecht ook de eerste mogelijkheid op een doelpunt via Bas Verhoeven. Meerssen liet ook van zich horen, waarbij Jim van Leer gestrekt naar de verste hoek moest ten koste van een corner. Papendrecht zette de tegenstander weer vast en verstoorde de opbouw van de gasten. Het was Jeffrey Beek die de bal op de middellij veroverde en Samir in staat stelde om Giovanni Klaverweide diep te sturen. Onder de keeper door wist hij het net te vinden: 2-0. In de 34e minuut bekroonde Samir Acharrat een goed gespeelde wedstrijd met een doelpunt. Met in z’n rug twee tegenstanders kon hij de bal toch aannemen en in de draai verraste hij daarbij ook de keeper van Meerssen: 3-0. Jurswin Luciano, in het veld gekomen voor Beek, kreeg een paar kansen waarvan er een in het zijnet. De concentratie achterin werd wat minder waardoor Meerssen een aantal kansen kreeg. Jim van Leer redde nog bij een schot van dichtbij en een doelpoging vanaf links ging nog voor zijn doel langs. In de allerlaatste minuut werd het toch 3-1. Een net te hoge bal glipte uit zijn handen en Sjoerd Knibbeler was er als de kippen bij om het cadeautje binnen te tikken (3-1). De feestvreugde was er niet minder op.

Papendrecht stond voor het eerst in de voetbalhistorie op de tweede plaats in de hoofdklasse met 1 punt achterstand op koploper EVV.
Opstelling Papendrecht: Jim van Leer, Giovanni Ada, Danny van Valen, John den Dunnen, Julian van Houselt, Bas Verhoeven, Kenneth Klaverweide, Samir Acharrat (85. Glenn den Uijl), Jeffey Beek (69. Jurswin Luciano), Albertino Rosario (75. Dennis Herremans, Giovanni Klaverweide.

Foto: Richard van Hoek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.